Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,205 $

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz elleni védekezésrõl tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tett vasárnap reggel az árvízhelyzetről. Szerencsére sok jó hírrel tudott szolgálni, és úgy tűnik, nem csütörtökön, hanem már kedden elhagyja Magyarországot a legmagasabb vízszint, és hamarosan a budapesti rakpartokat is újranyithatják.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a miniszterelnök visszatérhet a megszokott munkarendjéhez, így a külföldi utazásai sem maradnak el, csupán azok csúsznak valamennyit. Az Európai Parlamentben szintén jelen lesz, ahol Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője vitára készül vele. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Korábban a kormányfő már elmondta, minden EP-képviselő rendelkezésére áll, de az árvíz miatt a vitát nem tarthatták meg. Végül Orbán Viktor és Magyar Péter is Magyarországon maradt, ugyanakkor október elején létrejöhet a várva várt vita, de Magyar többek között a köztévében is vitázna a miniszterelnökkel.

„Ez Európai Parlamenttől pedig kaptam új időpontajánlatokat, valamikor október első vagy második hetében ott leszek.” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, majd az RTL munkatársa feltette neki a kérdést a köztévé kapcsán is. „Vállalja vagy nem vállalja?” – tette fel az újabb kérdését az újságíró. „Szívesen megyek a köztévébe is.”

Az RTL nem engedte el a témát, és megkérdezte, „Magyar Péterrel vitázni?” Ennek kapcsán a kormányfő visszakérdezett: „Miről? Biztos lesz egyszer választás Magyarországon, és akkor vitázhatunk mindenféléről, de ebben a pillanatban normális, konszolidált politikai élet zajlik Magyarországon, mindenkiről szívesen beszélünk mindenről, ott ahol annak helye van.”

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor vasárnap reggel az árvízről

Orbán Viktor többek között egy meglepő bejelentést is tett vasárnap reggel a rendkívüli sajtótájékoztatóján az árvízhelyzet kapcsán, miután a vártnál sokkal hamarabb hagyhatjuk magunk mögött az árvizet.

Kiderült, hány centiméterrel tetőzött a Duna Budapesten (fotók)

Időközben Budapesten is tetőzött a Duna, ami a jó hírek közé sorolható, és már folyamatos a csökkenés azóta a vízszintet tekintve.