Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,205 $

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor vasárnap reggel az árvízről

Orbán Viktor többek között egy meglepő bejelentést is tett vasárnap reggel a rendkívüli sajtótájékoztatóján az árvízhelyzet kapcsán, miután a vártnál sokkal hamarabb hagyhatjuk magunk mögött az árvizet.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban, a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök remek hírekkel szolgált vasárnap reggel az árvízhelyzetről. Elárulta, nem csütörtökön, hanem már kedden elhagyhatja Magyarországot a legmagasabb vízszint, ugyanakkor továbbra is éberen figyelik az eseményeket, a gátakat, a töltéseket, hogy semmi váratlan nem történjen.

A kormányfő szerint a harmadfokú védekezés hosszúságát egyelőre nem lehetett csökkenteni, viszont ez hétfőtől változni fog. Hozzátette, jó esély van arra, hogy a legmagasabb vízszint már valóban kedden elhagyja az országot. Ugyancsak a jó hírek közé sorolta, hogy nem várható nagyobb csapadékmennyiség, ami befolyásolná az árhullám távoztát. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Az apadási adatok kapcsán elmondta, Mosonmagyaróvárnál már 51 centimétert apadt a víz, Nagybajcsnál 188, Győrnél 25, Komáromnál 97, Esztergomnál 52, Vácnál 24, addig Budapesten 21 centiméterrel ment lejjebb a vízszint a tetőzés óta. „Tehát megkezdődött az apadás Budapestnél is.”

Noha kifejezetten kérte a budapestieket, kerüljék a bámészkodást, sokan mégis kilátogattak a helyszínre. Most ismét arra kéri az embereket, hogy maradjanak távolabb, ne legyenek láb alatt, mert továbbra is zajlik a védekezés.

A kormányfő azt is elárulta, folyamatosan csökken a védekezésben résztvevők száma. Tegnap összesen 5344 hivatásos védekezett, ami ma már csak 5025 lesz. Az önkéntesek 1268-an voltak tegnap a terepen, addig ez vasárnap 324 főre csökkent. Szintén megerősítette, hogy Paks is rendben van, érintetlen az atomerőmű, nincs szó veszélyről.

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor vasárnap reggel az árvízről

Orbán Viktor többek között egy meglepő bejelentést is tett vasárnap reggel a rendkívüli sajtótájékoztatóján az árvízhelyzet kapcsán, miután a vártnál sokkal hamarabb hagyhatjuk magunk mögött az árvizet.

Nagyot ugrott a késedelmes tartozások száma a 60 év felettiek körében

A fiatalok körében tavaly a Covid járvány előtti időszakhoz képest csökkent a késedelmes banki tartozások száma, miközben az idősebbeknél 41%-os volt a növekedés.