Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,257 $

Üzemzavar okozott leállást a MOL Bubi rendszerében

A budapesti kerékpármegosztó-szolgáltatás pénteken átmeneti leállással szembesült.

...svg content...Fotó: MOL Bubi
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A MOL Bubi kerékpármegosztó rendszer péntek délelőtt műszaki problémákkal küzdött, ami jelentősen befolyásolta a szolgáltatás elérhetőségét. A felhasználók nem tudták felvenni a tároló állomásokon lévő kerékpárokat, illetve a már használatban lévő bicikliket sem tudták visszaadni.A helyzet egyes bérlők esetben potenciális túlszámlázáshoz is vezethetett.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a probléma gyökere a németországi Nextbike cég központi üzenetküldő rendszerének meghibásodása volt, ez a rendszer felelős ugyanis a kerékpárok és a központi irányítás közötti kommunikációért. A hiba nem csak Budapestet érintette, hanem világszerte lassította a biciklik újracsatlakozását a központi hálózathoz. Soron kívül Szoboszlai Dominik ismét hazai pályán játszhat, élőben adja a tv

A BKK közleménye kitért arra is, hogy a javítási munkálatok már lezajlottak, egyben a vállalat ígéretet tett, hogy rövid időn belül a teljes kerékpárflotta ismét rendelkezésre áll majd a felhasználók számára.

Az üzemzavar által okozott esetleges anyagi károk rendezésére a BKK kompenzációt helyezett kilátásba, így azok az ügyfelek, akiknél a szolgáltatás helyreállításáig többletdíjat számolt fel a rendszer, kárpótlásra számíthatnak. A kompenzáció pontos részleteit a vállalat később fogja ismertetni.

Kiütéssel nyertek Szoboszlaiék Kerkezék ellen, és vezetik a bajnokságot

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdett a legutóbbi összecsapásukkor az angol bajnokság 5. fordulójában.

Nem született gól az Újpest-Diósgyőr meccsen az NB1-ben

Az Újpest és a Diósgyőr nem bírt egymással z NB1 7. fordulójában, még csak gól sem született a mérkőzés alatt.