Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,999 $

Magyar Péter két választ is kapott Orbán Viktortól szombat reggel

Orbán Viktor két esetben is reagált egy Magyar Péterrel kapcsolatos kérdésre szombat reggel a rendkívüli árvízi sajtótájékoztatón.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz elleni védekezésrõl tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor kormányfő tisztázta, mi alapján számolják össze az árvízvédelemben jelenlévő önkénteseket, akik Magyar Péter szerint messze többen vannak, mint azt a kormány közli. Ezzel ismét kritikákat fogalmazott meg a vezetéssel kapcsolatosan, de más területen szintén megtette ugyanezt.

A honvédelmi miniszternek ebből lett elege, és a másodszorra még határozottabban üzent a Tisza Párt vezetőjének. Előtte pedig kikérte magának az állításokat, ami mélységesen felháborította a Honvédséget, akik még mindig közel 1000 fővel vannak jelen a terepen. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Orbán Viktor tisztázta, Magyarországnak van egy érvízvádelemi rendszere, ami több területből áll. Ennek részei az önkéntesek, akik mindig fontos szolgálatot teljesítenek, és ez már időtlen idők óta így van.

„Magyarországnak van egy árvízvédelmi rendszere. Van egy állami védekezési rendszer, van egy önkormányzati védekezési rendszer, és ha szükséges, bevonunk önkénteseket.” – reagált Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel.

„Szerintem ez mindenkinek az országa, és amit tud ilyenkor, tegyen meg. Az állam is, az önkormányzat is, meg az önkéntesek is. Mindenkinek köszönjük a munkáját, erről ezt gondoljuk.” – zárta le a kormányfő, reagálván Magyar kritikájára.

Orbán Viktor bejelentette, Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Orbán Viktor miniszterelnök a szombat reggeli rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt elmondta, már vágják a centit, és 5 nap van hátra a kiemelt védelmi erőfeszítésekből.