Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,999 $

Orbán Viktor bejelentette, Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Orbán Viktor miniszterelnök a szombat reggeli rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt elmondta, már vágják a centit, és 5 nap van hátra a kiemelt védelmi erőfeszítésekből.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) árvízvédelmi irányító munkája keretében ellenőrzést tart Dunaalmáson 2024. szeptember 20-án. Mellette balról Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Hozzátette, 5 nehéz napot kell még átvészelni, kibírni ahhoz, hogy az ország fellélegezhessen. Pénteken 755 kilométeren védekeztek, ami már csak 1 kilométerrel több, mint korábban. „Ez jól jelzi, hogy már átfordultunk.”

A kormányfő kiemelte, az első győzelmet megszereztük azzal, hogy a Szigetköznél nagyjából 1 métert apadt a vízszint. Ebben a pillanatban Vácon is apadásnak indult a Duna, és hamarosan Budapesten szintén ezt fogjuk látni, míg Komáromnál már tetőzött. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Mosonmagyaróvárnál (Lajta) 29, Nagybajcsnál 50, Komáromnál 55, Esztergomnál 61, Vácnál 55, míg Budapestnél várhatóan 59 centiméterrel marad el a tetőzés szintje a Dunán a 2013-as rekordokhoz képest. Orbán Viktor kiemelte, a védekezés higgadt és nyugodt.

Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Budapesten a rakpartot már a következő hét elején megnyithatják, egy-két nappal korábban, mint azt előzetesen remélték. A Vízügy további 100 főt mozgósított, akik pénteken 1515-en dolgoztak a terepen, addig a katonák közül mindössze 900 főre van szükség, addig a polgárőrök száma 317-ről 574-re nőtt. Korábban a védekezésben 6149-en dolgoztak, ami tegnap 5344 főt jelentett. Az önkéntesek számát a polgármesterek jelentik le, akik pénteken 2753-an voltak, addig ma már csak 1286-an fognak, miután a homokzsákok legnagyobb része elkészült.

A kiemelt védelmi helyszínek számát viszont növelték, de ezt nem jelenti azt, hogy ezek az önkormányzatok veszélyben lennének. 30600 új homokzsákot töltöttek meg a mai napra, így összesen eddig több mint 1,8 milliót raktak le belőlük országszerte.

Orbán Viktor második kis győzelemként Pilismarótot emelte ki, ahol megcsúszott a töltés. A búvárok 16 órán át dolgoztak a védekezést biztosító töltésen, amit végül megerősítettek, így ott sem lesz gond. Vácnál pedig a szennyvízaknák feltörtek, ugyanakkor ott is gyorsan reagáltak erre, és megkezdték az ezzel kapcsolatos fertőtlenítési munkálatokat, így az csak kellemetlenséget okozott.

A miniszterelnök hozzátette, Kismarosnál rendben vannak, míg Ercsi a kiemelt helyszínek közé tartozik, ahol 100%-os a készültség, és 10400 homokzsákot raktak le a helyszínen. Dunaföldváron szintén erősítést kapott, ott 2500 homokzsákkal dolgoztak legutóbb.

Orbán Viktor bejelentette, Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Orbán Viktor miniszterelnök a szombat reggeli rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt elmondta, már vágják a centit, és 5 nap van hátra a kiemelt védelmi erőfeszítésekből.