Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,68 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
62,957 $

Bedőlt a csalóknak egy idős veszprémi férfi, 2 millió forintja bánta

Az idős férfi jóhiszeműen utalta el a hatalmas összeget a csalóknak, akik mesés befektetési lehetőséggel kecsegtették.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy idős veszprémi férfi online böngészés közben bukkant rá egy hirdetésre, melyben a mesterséges intelligencia segítségével ígértek mesés hozamú befektetési lehetőséget. Az idős férfinek megtetszett a lehetőség ,így regisztrált a megadott adatokkal, majd hamarosan csörgött is telefonja.

A készséges ügyintéző a vonal másik felén azt mondta, hogy először is 37 500 forintot kell regisztrációs díjként átutalni, ezután kezdődhet az igazán nagy üzlet. Az idős férfi jóhiszeműen el is utalta a kért összeget, csakhogy később ugyancsak telefonon keresztül elkezdték győzködni, hogy egy nagyobb összeget is utaljon át. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Végül olyan eredményes lett a rábeszélés, hogy az idős férfi közel 2 millió forintot el is utalt a megadott számlára. Ezután azonban rájött, hogy pénze csalókhoz került, bankszámláját letiltatta, és feljelentést tett a rendőrségen.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán kiadott közleményében hangsúlyozta, a sértett az online hirdetésre jelentkezve nem ismerte fel annak a kockázatát, hogy befektetést csak megbízható és megfelelő engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltatóknál szabad elhelyezni.

Az online térben bárki adhat fel hirdetést, annak valóságtartalmát senki sem ellenőrzi. A csalók a meggyőzéshez mindig mesés, legális befektetésekkel elérhetetlen mértékű hozamot ígérnek, amit nyilvánvalóan nem tudnak teljesíteni.