Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
393,98 Ft
Font
468,91 Ft
Bitcoin
63,682 $

Így néz ki most a Római-part, kritikus 24 óra következik (videó)

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Római-partról jelentkezett, ahol hétfő óta rengeteg homokzsákot rakta le.

...svg content...Fotó: A megáradt Duna a Római-partnál Budapesten 2024. szeptember 20-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor kormányfő több adatot is megosztott pénteken az árvíz kapcsán, így azt is megtudhattuk, eddig összesen hány homokzsákot raktak le szerte az országban. Rengeteg homokkal töltött zsákról van szó, és láthattuk, Budapesten is komoly a helyzet.

Ugyanakkor a védekezés stabil, köszönhetően az önkénteseknek is, akik ezrével voltak jelen az elmúlt napokban a terepen. A katonák szintén segítettek, illetve segítenek továbbra is, ám eddig minden a tervek szerint alakul. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Gyurcsány Ferenc a Római-partról jelentkezett péntek délelőtt, ahol elkészült a gát, mely masszívan áll. Ugyan látni szivárgást, a helyzet nem súlyos, és a szivattyúk folyamatosan dolgoznak. Ahogyan a volt miniszterelnök fogalmazott, kritikus 24 óra következik, résen kell lenni.

Sok ingatlan van a Római-parton, és néhány magántulajdon körül most is zajlik a homokzsákok letétele, amihez az önkormányzat homokot, zsákot és embereket is biztosít. Ha a következő 24 órában sem történik semmi váratlan, akkor talán a Római-part is túl lehet a nehezén.

Nagy bajba kerülhetnek a Google dolgozói, miután megpróbálták elrejteni üzeneteiket a nyomozók elől

Úgy tűnik, a Google szándékosan semmisített meg olyan szöveges bizonyítékokat, melyek rossz fényt vethettek volna a gigavállalatra.