Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,21 Ft
Euró
394,32 Ft
Font
469,66 Ft
Bitcoin
63,491 $

Orbán Viktor szerint Magyarország erősebbé válik az árvíz után

A magyar miniszterelnök többek között a katonák munkáját is méltatta a péntek reggeli sajtótájékoztatója alatt.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A miniszterelnök több fontos bejelentéssel érkezett péntek reggel, de még mindig nem vagyunk túl a nehezén. Most jönnek csak a tetőzések, és az apadás ugyancsak rejthet magában néhány kihívást, emiatt résen kell lenni.

Orbán Viktor megjegyezte, bajban még inkább összetartanak a magyarok, és azt látja, hogy sok önkéntes van, időnként még annál is több, mint akinek munkát tudnak adni. Úgy látja, bíznak a megválasztott vezetőkben, sehol nem tapasztalt olyat, hogy a helyben megválasztott polgármester és a helyiek között nem lenne meg az összhang a védekezésben. „Összehangolt védekezési munkát látok.” Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

Nyugodtabbak látja az embereket, mint 2013-ban, köszönhetően annak is, hogy azt mondhatják, semmi olyan nem fog történni, amit eddig nem láttunk volna. 2013-ban a rekordmagas vízállás miatt más volt a helyzet, addig most nincs olyan veszély, amit korábban legalább egyszer ne hárítottak volna el.

A kormányfő kiemelte, a védekezést nyugodt, higgadt tempóban végzik az emberek. Szerinte ugyan a helyzet komoly, nincs szükség kapkodásra, mert ha elvégzik a szükséges munkát, amit ismernek és tudnak, akkor nem lesz semmi baj. „Van egy megnyugtató magabiztosság, ahol járok.”

A katonák jelenléte is nyugodtságot és magabiztosságot ad az embereknek, melynek kapcsán Orbán Viktor azt mondta, ez már egy modern hadsereg. Szintén hangsúlyozta, erősebbek lesznek az árvíz után, mint az árvíz előtt voltak.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.