Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,40 Ft
Euró
393,89 Ft
Font
469,55 Ft
Bitcoin
63,723 $

A tartalékos katonák még éjszaka is küzdöttek a dunai árvíz ellen (videó)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is folyamatosan kint van a terepen, és fontos információkat közölt.

...svg content...Fotó: Az árvízi védekezésben résztvevő tartalékos katonák, köztük ifj. Schobert Norbert (k) homokzsákokat pakolnak a váci révnél 2024. szeptember 18-án. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Szalay-Bobrovniczky Kristóf nemrég ismét Magyar Péternek, a Tisza Párt vezetőjének üzent. Mélységesen elítéli Magyar megjegyzéseit, többek között a köztársasági elnökről, akit a védelmébe vett azok után, hogy a baloldali politikus bejegyzést tett közzé róla az árvízvédelem kapcsán.

A honvédelmi miniszter legutóbb egy éjszakai műszakról számolt be, Pilismarótról. Területvédelmi tartalékos katonák és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendvédelmi szakos hallgatói szintén segítik a védekezést, akik lelkesen és fegyelmezetten dolgoznak a gátakon, hogy megvédjék a településeket a víz betörésétől. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Pilismarót mellett Mosonmagyaróváron, Szentendrén, Vácon és Hegyeshalomnál szintén éjszakai műszakot vállakat a katonák. „Ott vagyunk, ahol a hazának szüksége van a honvédekre” – tette egyértelművé Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.