Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Teljesen megszűnt a közúti összeköttetés Kisoroszi és a külvilág között

A polgármester azt mondta, a tegnap este közölt vízügyi előrejelzés szerint egy hétig lesznek elzárva.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Kisorosziban rekordközeli árvízi szintre figyelmeztettek, amely akár elérheti a 2013-as 890 centiméteres magasságot – ennek megfelelően elrendelték a harmadfokú védekezési fokozatot. A polgármester, Molnár Csaba tájékoztatása szerint felkészítették a lakosságot arra, hogy a település várhatóan 6-8 napig el lesz zárva a külvilágtól, s ennek megfelelően kellett megoldaniuk az ellátási kérdéseket. A veszélyhelyzeti tervnek megfelelően tegnap már előkészítették az ártéren elhelyezkedő szentendrei mentőállomás esetlegesen szükségessé váló áthelyezését.

A közúton megközelíthetetlenné váló Kisorosziba pedig mentőautót telepítettek. Illetve az Országos Mentőszolgálat azt is megerősítette, hogy a mentőhelikopterek szintén készenlétben vannak, hogy szükség esetén az ország bármely részében segítséget nyújthassanak. Az Infostart most arról ír, hogy teljesen megszűnt a közúti összeköttetés Kisoroszi és a külvilág között. A vízi úton történő ellátást is csak szükség esetén veszik igénybe, de csütörtökön még van révközlekedés, több járatot is indítanak, péntektől azt is csak rendkívüli esetben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Erről a polgármester számolt be az InfoRádióban, hozzátéve: az élelmiszert Visegrád Szentgyörgypusztára viszik, onnan hajóval kerül a településre, hajnalban is így szállították a kenyeret. A településen 1020 bejelentett állandó lakos van, és négyszáz nyaralóban laknak. Pontos kimutatást nem vezetnek, de a polgármester szerint a lakók 80 százaléka lehet most Kisorosziban. „Ez már az ötödik védekezésem, tehát van tapasztalatom” – ismerte be.

„Ilyenkor az emberek egyrészt érdeklődőek, van, akinek ez újdonság” – fogalmazott. Elmondása szerint a negyedik-ötödik napon fogy el általában a türelem, és lesznek idegesebbek az emberek. Mint mondta, a tegnap este közölt vízügyi előrejelzés szerint egy hétig lesznek elzárva, tehát jövő hét szerda körül fognak tudni nyitni. „A jövő hét elejére már számolok azzal, hogy a lakosságon belül több lesz a bezártságból fakadó probléma” – jegyezte meg Molnár Csaba.