Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Rubint Réka mélységesen felháborodott a fiát ért támadások miatt árvíz idején

Rubint Rékánál betelt a pohár, és egyértelművé tett pár dolgot, miközben a nagyobbik fia, Schobert Norbi Jr. folyamatosan segíti az árvíz elleni védekezést.

...svg content...Fotó: Ifj. Schobert Norbert területvédelmi tartalékos az egységes alapkiképzésben résztvevő területvédelmi tartalékosok bevonulási napján a Magyar Honvédség területvédelmi feladatokat ellátó szervezeti egységének székhelyén, Gödöllőn 2024. augusztus 26-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Schobert Norbi Jr. már tartalékosként szolgálja a hadsereget, és számára nem volt kérdés, hogy ott lesz a védekezők között árvíz idején. Többek között Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta őket, akivel közös fotót készítettek.

Norbi szintén megjelent az egyik fotón a kormányfő Facebook oldalán, ahol egy nagyon aktív közönség van jelen. Schobert Norbi és Rubint Réka is segíti a védekezést, közösen pakolták a nagy homokzsákokat, de még ennek ellenére sem kerülték el őket a támadások, így érthető módon Rékánál betelt a pohár. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Csodálkozunk és megrémülve figyeljük, hogy a Föld szép lassan elpusztul?! Hogy jön az özönvíz?! Emberek! Ébresztő! Olvassátok végig a kommenteket egy-egy segítő szándékú poszt alatt és ha van bennetek egy fikarcnyi apró jele a tisztánlátásnak, akkor rájöttök!” – írta az Instagram oldalán Réka.

Norbi nagyon korán kelt, hogy segíthessen

Kiemelte, a 19 éves fia hajnalban, 2 óra 15 perckor kelt, hogy segíteni mehessen. Az önkéntesekkel együtt ment a gátakhoz, hogy mindent megtegyenek, ami csak lehetséges. Mindezt önkéntes alapon, mert így érzi helyesnek, és ezzel sokaknak mutat példát.

„Az energia van és létezik! Teremt! És ez a rengeteg negatív, gyűlölettel teli mocsok, ami az emberek száját nap mint nap, percről – perce elhagyja az egyszerűen elképesztő és rettenetesen elkeserítő! Az én fiam 19 éves. Ma hajnali 2.15-kor kelt Szentendrén az otthonunkban. 4.30-kor közel 156 önkéntes, területvédelmi tartalékossal elindultak a gödöllői Vitéz Reviczky László Első Területvédelmi Ezredből!”

Réka nagyon haragszik azokra, akik bántják a fiát és a többieket, miközben sokan még aludtak. Nem azokkal van a gondja, akik csendben vannak, hanem azon emberekkel, akik semmit nem tesznek, mégis támadnak a közösségi oldalakon keresztül.

Sokan példát vehetnének Norbiról

„5.40-kor már pakolták a homokzsákokat Vácon, majd egész nap a Dunakanyarban. Épp akkor, amikor a mocskot okádó kommentelők, – akik többnyire gyermeket nemzenek, szülnek, vagy nagyszülőként játsszák a tapasztalt nagyokost / tisztelet a kivételnek!/ – még a másik oldalukra sem fordultak át az ágyikójukban.”

Sőt, a kisfia, Zalán is segített több más diákhoz hasonlóan, megmutatván, hogy az összetartás mire képes. Sajnos a gyűlölet még mindig jelen van az emberekben, ilyenkor is, amikor ennek különösen nem lenne helye.

„Nos! Ezek osztják az észt! Ahelyett, hogy vennének egy vonat vagy buszjegyet, idejönnének, lapátot ragadnának, OSZT segítenének! Mert mi ott voltunk tegnap is, meg ma is! Segítettünk és igen, posztoltunk arról h aki tud, jöjjön és segítsen! Ahogy tud. Ha csak 1-2 órát, 20-200 zsákot megtöltve … segítsen!”

„Ahogy tették ezt a leányfalusi iskola diákjai is, köztük a kisfiam Zalán is a tornaóra idejében. Emberek! Ébredjetek már fel! Nézzetek már szét, h milyen irányba mentek?! A gyűlölet meg fogja ölni a lelketeket, ha már nem tette meg! A szeretet pedig etet. Ne fordítsatok hátat a lelketeknek , mert meg fogja bosszulni magát! Ha akarod, ha nem! Tisztelet és hála mindenkinek, aki bármilyen módon segített az elmúlt napokban az árvízvédelemben. Isten óvjon Mindenkit!

„És még valami! Az influenszereknek, ismert embereknek ez lenne a legfontosabb dolga! Felhívni a figyelmet az összefogásra a példamutatásra! Minden érdektől mentesen! Mert aki csak és ennyit tud mögé gondolni, az sajnos magából és a sötét, pusztulásra ítélt lelkéből tud csak kiindulni!”