Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Videón, ahogyan Schobert Norbi fia tartalékosként segít árvíz idején

A területvédelmi tartalékos katonák kötelékében segíti az árvíz elleni védekezést Vácon és Kismaroson.

...svg content...Fotó: YouTube/amagyarhonvedseg
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Schobert Norbi nagyobbik fia hosszú hetekkel ezelőtt eldöntötte, hogy tartalékos katona lesz. Egyelőre nem gondol arra, hogy hivatásosként folytassa, bár ez még változhat, mert egyrészt csak 19 esztendős, még nem jelölte ki az egyetemet, ahol tanulni szeretne, másrészt rendkívül jól érzi magát a seregben.

Ezzel rengeteg fiatalt motivál, akik közül sokan választják a tartalékos szerepet, illetve azok sincsenek kevesen, akik hivatásos katonák szeretnének lenni. Minden területre várják a jelentkezőket, kezdve a légierővel, ami mindig extrán izgalmas. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Norbi fia Vácon teljesít szolgálatot, ahol csütörtök reggel a TV2-nek adott interjút, egy nappal azután, hogy az édesapja és az édesanyja beállt homokzsákokat pakolni. A családfő a komoly izomláz ellenére visszatért Szentendrére, és vitt már frissítőt a szolgálatban lévőknek.

Közben az ifjabbik Schobert Norbi egy rendkívül kritikus helyszínen, Kismaroson is segédkezett. A fő feladatuk a homokzsákok megtöltése, kipakolása, ami nehéz munka, főleg egész nap, viszont szerencséjükre jó, száraz idő fogadta őket.