Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Meghalt egy fiatal nő, akinek cápa tépte le a lábát egy nyaralás alatt

A turista egy brit kirándulókatamaránról csobbant a vízbe, ezután történt a cápatámadás.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Életét vesztette egy fiatal nő, akit cápatámadás ért az Atlanti-óceánban, az észak-afrikai partoknál. A beszámoló szerint a 30 éves, német nő egy brit kirándulókatamaránról csobbant a vízbe, amikor egy cápa leharapta az egyik lábát. Rövidesen spanyol mentők érkeztek a helyszínre, akik a sebesültet még élve vették egy helikopter fedélzetére, sajnos azonban mire a kórházba értek volna a Kanári-szigetekre, a turista meghalt.

A szerencsétlenség a Kanári-szigetektől 500 kilométerre délre, a marokkói fennhatóság alatt álló Nyugat-Szahara magasságában történt, hétfő délben – írta meg a 24.hu az MTI beszámolója alapján. A spanyol tengeri mentőszolgálat közlése szerint a területileg illetékes Marokkó hatóságai elutasították a segítségnyújtást, ezért a spanyol légierő küldött mentőhelikoptert a sérültért. Az Atlántico Hoy pedig megjegyzi: Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az Atlanti-óceánnak ezen a részén rendkívül ritkák a cápatámadások, a feljegyzések 16. századi kezdete óta összesen hét esetről tudnak. Azt viszont kérdéses, milyen cápafaj támadt a német nőre. Korábban mindemellett arról is beszámoltunk, hogy múlt hónap végén fej és kar nélkül találtak meg egy 16 éves fiút egy cápatámadást követően. A fiatal az észak-jamaicai partokhoz indult lándzsás horgászatra, mely végül az életébe került.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy egy vemhes cápát, valamint a ráerősített jeladót is felfalta egy még nagyobb cápa. A szakértők úgy vélik, hogy a megtámadott egyedet egy nagyobb rokona kapta el. Mint kiderült, az eset Bermuda térségében történt, a pórul járt állat pedig egy heringcápa volt, amelynek kifejlett példányai akár 3,6 méter hosszúra is megnőhetnek, s meglehetősen félelmetes tengeri ragadozónak számítanak.