Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Hatalmas robbanás rázott meg egy kölni üzletet szerda reggel – helyszíni fotók

Az éjszaka folyamán robbanás történt egy ruházati üzletben, mely fölött lakások is vannak.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Benjamin Westhoff
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bild információi szerint az éjszaka folyamán robbanás történt Kölnben, egy ruházati üzletben, mely fölött lakások vannak az Ehrenstraße-n, alig néhány száz méterre a hétfő reggel a Vanity Clubban történt robbanás helyszínétől. Egy rendőrségi szóvivő a portál megkeresésére elárulta, hajnali 5 óra környékén riasztották a mentőszolgálatokat a helyszínre.

A rendőrség kezdetben azt közölte, hogy a Köln belvárosában történt robbanásban egy járókelő könnyebben megsérült. A férfit a rendőrök szemtanúként hallgatták meg, noha a biztonsági kamerás felvételeken látszik, ahogy a férfi dolgokat dobál ki a lángoló üzletből. A férfi azt állítja, hogy csak a tüzet akarta megfékezni.

A hatóságok lezárták a helyszínt és annak környékét, míg a rendőrök biztosítják a bizonyítékokat. A nyomozók robbanóanyag-kereső kutyát és 3D-szkennert is használnak. A robbanás következtében az LFDY ruházati üzlet nagyrészt megsemmisült: a belső burkolatok egy részét kitépte a robbanás, a bútorok megsemmisültek, az ablakok pedig betörtek.

A helyiek egyre jobban aggódnak, ugyanis hétfőn, szintén kora reggel egy másik robbanás rázta meg a Vanity szórakozóhely melletti épületet, melynek következtében egy középkorú takarító megsérült. A férfi, aki csak a szemetet akarta kivinni, a detonáció ereje nyomán hallássérülést szenvedett, az épület bejáratánál pedig jelentős anyagi kár keletkezett.

A rendőrség nyilvánosságra hozta egy kamera felvételeit, melyeken állítólag a hétfői robbantó látható. A videókon látható, ahogy a férfi közeledik, majd elmenekül a helyszínről. A Bild birtokába jutott információk szerint a nyomozók összefüggést gyanítanak a hétfői támadással.

A nyomozók azt is feltételezik, hogy a legutóbbi robbanásnál is hasonló robbanószerkezetet használtak. Ráadásul állítólag egy, a gyanúsítotthoz hasonlónak tűnő személy parkoltatta le a robbanószerkezetet az üzlet előtt. Az azonban egyelőre nem világos, hogy ugyanarról támadóról van-e szó, mint a Vanity Clubnál hétfőn.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.