Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Az árvíz miatt zárva a váci McDonald’s, homokzsákokkal vették körbe

A cég megbízottjai homokzsákfalat építettek, ezzel párhuzamosan a gyorsétterem ideiglenesen bezár.

...svg content...Fotó: Facebook/Makrai Zsolt
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy azt már megírtuk az árvízhelyzet kapcsán, a hivatalos tájékoztatás szerint hajnali 4 órakor megnyitották a Lajta melletti szükségtározót, aminek köszönhetően Mosonmagyaróvár nagyobb biztonságba került. Az árvíz elleni védekezés nem ért véget, egyelőre nem vagyunk túl a nehezén, és az árhullám hosszabb ideig marad velünk.

De arról is beszámoltunk, hogy óriási erővel védik a Margitszigetet a hatalmas árvíztől, újabb lezárások jönnek: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere érdekes adatokat osztott meg az árvíz kapcsán, többek között arról is, milyen módon biztosítják a Margitsziget védelmét. Mint fogalmazott, a főváros felkészült az árhullám tetőzésére. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Nemrégiben pedig Makrai Zsolt önkormányzati képviselő arról írt a hivatalos közösségi médiás oldalán, hogy zárva a váci McDonald’s, amit homokzsákokkal védenek. Mint fogalmazott: „Alsóvárosban ismert, hogy a Duna jelentősebb árvízeinél a Diadal tér és a Budapesti főút egy-egy része vízben áll. A korábbi tanpálya közelében is így volt korábban, ahol ma már a McDonald’s áll”.

„A cég megbízottjai ma is építették a homokzsákfalat, ezzel párhuzamosan a gyorsétterem bizonytalan ideig zárva lesz” – emelte ki Makrai Zsolt a Facebookon megjelent posztjában, amelyhez egy fotót is mellékelt a gyorsétteremről. Azon látható, ahogy a helyszínen tevékenykedők folyamatosan pakolják a homokzsákokat.