Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Árvízhelyzet: Orbán Viktor megmutatta a komáromi helyzetet (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tapasztalta, milyen nagy hasznát veszik most a Komáromban felépített magasabb gátszakasznak 2013 után.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) árvízvédelmi irányító munkája keretében ellenőrzést tart Komáromban 2024. szeptember 17-én. Jobbról Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnöknek ma több fontos döntése is volt az árvízhelyzet miatt, melynek kapcsán megtudhattuk, lassú lefolyásra kell számítanunk, ami csak növeli a kihívásokat, ugyanakkor ezrével vannak odakint, a lakosság összetart.

A kormányfő legutóbb Komáromból jelentkezett, ahol a 2013-as nagy árvíz miatt rezgett a léc. Azóta megépítették a gátakat, amik most homokzsák nélkül is védelmet biztosítanak a város számára. „Komárom biztonságban van.” – jelezte a kormányfő. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ahogyan Orbán Viktor fogalmazott, akkor ez volt a legveszélyeztetettebb szakasz. „Rezgett a nadrág szára, éppen hogy sikerült megtartani a védműveket.” Az új gátszakasz mindent kibír, ami jóval 9 méter felett is megtartja a vizet. Hozzátette, ezzel az építkezéssel akár 1 milliónyi homokzsákot is megspóroltak, hiszen 2013-ban 1,3 millió homokzsákot használtak fel ott.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.