Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Az Instagram a szülők kezébe adja az irányítást, jönnek a „Tini fiókok”

A Teen Account, vagyis Tini fiók lényege, hogy megóvja a tinédzsereket a közösségi média ártalmas tartalmaitól.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexander Shatov
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Instagram bejelentette a Tini fiókok bevezetését, melyek célja, hogy a fiatal felhasználók biztonságosabb online környezetben használhassák az alkalmazást. Az új funkciók automatikusan érvénybe lépnek minden 16 év alatti felhasználó esetében, és számos szigorítást tartalmaznak a tinédzserek védelme érdekében.

Az új szabályok szerint a tizenévesek csak szülői engedéllyel módosíthatják fiókbeállításaikat, még akkor is, ha nincs felügyelt fiókjuk. Az Instagram ily módon kíván válaszolni a törvényhozók és szabályozók által megfogalmazott aggályokra, miszerint a platform nem tesz eleget a fiatalok védelme érdekében. A bevezetett szűrők korlátozzák, hogy ki léphet kapcsolatba a tinédzserekkel, milyen tartalmakat tekinthetnek meg, és kik említhetik meg őket az alkalmazásban. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az Instagram ezentúl szigorúan szabályozza, hogy a tinédzserek milyen tartalmakat láthatnak az alkalmazásban: az új rendszer automatikusan kiszűri az érzékeny tartalmakat, mint például veszekedéseket vagy kozmetikai beavatkozásokat népszerűsítő posztokat. Emellett az alkalmazás bevezeti az éjszakai „alvó üzemmódot”, mely este 10 és reggel 7 óra között automatikusan elnémítja az értesítéseket, ezzel is csökkentve a képernyőidőt.

Az új funkciók lehetővé teszik a szülők számára, hogy nyomon kövessék gyermekük üzenetküldési tevékenységét, valamint szabályozzák, mennyi időt tölthetnek az alkalmazással. Noha a tényleges üzeneteket nem látják, képet kapnak arról, kivel léptek kapcsolatba a tinik.

Az új szabályok az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában 60 napon belül teljes körűen bevezetésre kerülnek, míg az Európai Unióban és a világ többi részén 2025 elejére várhatóak.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.