Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Nem kapkodnak az emberek az új iPhone-okért, az eladások jóval alulmúlják a várakozásokat

Igen sivár a helyzet, közel 13 százalékkal kevesebb előrendelés futott be az új szériára, mint az előzőre.

...svg content...Fotó: Apple
Mobil
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ming-Chi Kuo elemző árulta el, hogy hogy állnak jelenleg az Apple legújabb szériájának eladásai: az adatok alapján az Apple nem lehet túl boldog, hiszen az iPhone 16 sorozat első hétvégi előrendelései a becslések szerint mintegy 37 millió darabot tesznek ki, ami 12,7 százalékos csökkenést jelent az iPhone 15 család első hétvégi eladásaihoz képest.

A számok azt mutatják, hogy az iPhone 16 Pro és Pro Max iránti kereslet is jóval alacsonyabb a vártnál, annak ellenére, hogy az Apple nagyon optimista volt a Pro Max kilátásaival kapcsolatban, sőt: az előrendelések indulása előtt még úgy számolt az Apple, hogy az iPhone 15 Pro Maxhoz képest jóval több fogy majd az új csúcskészülékből. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kuo szerint egyértelműen látszik, hogy a Pro modellek kiábrándító teljesítményének köze van ahhoz, hogy az Apple Intelligence funkciók nem most pénteken, szeptember 20-án indulnak az új készülékekkel együtt, hanem csak októbertől.

Az elemző rámutatott, a kínai piacon is erős a verseny, ami befolyásolja az ottani iPhone-keresletet. Noha az adatok lesújtó képet festenek, a Medium szerint Kuo nem számít arra, hogy egyhamar csökkenni fog a gyártási kapacitás, mivel az Apple-nek meggyőződése, hogy a Pro modellek eladásai javulni fognak, amint az Apple Intelligence kikerül.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.