Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Már közel 1400 magyar katona segíti az árvíz elleni védekezést

Rengeteg magyar katona teljesít szolgálatot az árvízvédelem idején, amiről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter számolt be.

...svg content...Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Budapesten újabb lezárásokról adott hírt Karácsony Gergely főpolgármester azt követően, hogy már a Margitsziget sem közelíthető meg a Duna magas vízállása miatt. Mivel egyre magasabb a vízszint minden segítségre szükség van.

Óráról órára változik a helyzet, ám eddig minden előkészület rendben zajlik. Orbán Viktor miniszterelnök többször járt a terepen, és saját maga ellenőrizte a mobilgátakat, és minden más lehetséges védekezés formát. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Egy ideje a magyar katonák is ott vannak, akik közel 1400-an teljesítenek szolgálatot az árvízvédelemben érintett területeken. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter számolt be a Facebook oldalán keresztül.

„Annyian megyünk, amennyien csak kell. Már közel 1400 Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterkatona segíti az árvíz elleni védekezést. A magyar emberek biztonsága a legfontosabb!” – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki szintén aktív tagja a védekezésnek.

A következő napok lesznek az igazán kritikusak, majd jön a tetőzés, amit apadás követ. Tekintve a védekezés szintjét, jók az esélyek, még akkor is, ha az elmúlt évek legnagyobb árvize közelít felénk.