Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Vitézy Dávid az újabb mozdonytűz után megint betalálta Lázár Jánost

Vitézy Dávid minden lehetséges „szikrát” kihasznál arra, hogy Lázár Jánosról üzenjen, így volt ez legutóbb is.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt Egy lépésre a Városházától címmel tartott sajtótájékoztatóján a belvárosi Kamermayer Károly téren 2024. június 8-án. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Vitézy Dávid az elmúlt napokban inkább Karácsony Gergellyel foglalkozott, akinek többek között egy „200 milliós” kérdést is feltett. Azelőtt pedig hosszú napokon át támadta Lázár János minisztert, akinek szerinte rég le kellett volna mondania.

Legutóbb a Balaton partján kapott lángra egy magyar mozdony, melynek hamar híre ment. Ezután várható volt, hogy Vitézy ismét elő fogja venni Lázárt, és így is lett, mert szerinte már új vonatoknak kellene közlekedniük a régiek helyett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Újabb mozdonytűz a Balaton partján. Nincs minden egyes műszaki hiba miatt politikai felelőssége a közlekedési miniszternek. De itt megint igencsak világos, hogy van: ugyanis pont ezeket a régi villanymozdonyokat váltották volna ki az új Siemens Vectronok.” – írta a Facebook oldalán.

Azt mondja, két év telt el azóta, de nem indult új beszerzés. Ismét hangsúlyozta, Lázár János mondta vissza a beszerzést, ami összesen 115 ilyen új mozdonyra vonatkozott, melynek kapcsán megjegyezte, kiemelkedően jó áron lehetett volna hozzájuk jutni.

„Volt lefolytatott közbeszerzés, európai összehasonlításban is kiemelkedően jó ár, 115 darabra megkötött szerződés és finanszírozás is. Ennek ellenére sikerült ezt is visszamondania Lázár Jánosnak, mondván a Siemensszel “nem barátkozunk” – helyette pedig két éve azóta sem indult másik beszerzés.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.