Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Szijjártó Péter: Brüsszel még több migránst akar Európa hozni

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint Brüsszel jelenleg azon mesterkedik, hogy minél több migráns érkezzen Európába.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Rengeteg a migráns Európában, még csak a pontos számuk sem ismert, ami miatt egyre több vezető fejezi ki aggodalmát. Ennek ellenére újabb és újabb migránsokat terveznek betelepíteni, amire Magyarország egyértelműen nemet mond.

Szijjártó Péter azt mondta, szerinte Brüsszel jelenleg azon mesterkedik, hogy minél több migráns érkezzen meg a kontinensre. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy vannak olyan felelősségteljesen gondolkodó afrikai országok, akik féken tartják a migrációt, például Egyiptom. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Miközben Brüsszel azon mesterkedik, hogy minél több migráns érkezzen Európába, addig szerencsére vannak olyan felelősségteljesen gondolkodó afrikai országok, melyek féken tartják a migrációt.” – írta a Facebook oldalán a magyar külügyminiszter.

Egyiptom igazi védvonalat képez

Szijjártó Péter szerint Egyiptom különösen fontos feladatot lát el ebben, akik egy rendkívüli védvonalat képeznek. Ha ezt nem tennék, akkor a területükön keresztül olyan szintű migránsáradat indulna meg, mely kezelhetetlen helyzetet eredményezne.

„Közülük is kiemelkedik Egyiptom, az európai kontinens észak-afrikai védvonalának bástyája. Ha az egyiptomiak nem akadályoznák meg a migrációt a területükön keresztül, akkor kezelhetetlen migrációs nyomással szembesülnénk a Földközi-tenger keleti medencéjében.”

Szijjártó nemrég ismét repülőre ült, hogy Kairóba utazzon, ahol fontos tárgyalásokon fog részt venni a kérdésben. „Ezért igazi európai biztonsági érdek az EU-Egyiptom együttműködés fenntartása. Ma hajnalban irány Kairó.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.