Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Az olasz rendőrség 50 millió euró értékben foglalt le hamisított retró konzolokat és játékokat

A konzolok a klasszikus Nintendo, Sega és Atari konzolok kínai utánzatai voltak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jason Leung
Konzol/Videójátékok
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az olasz rendőrség közlése szerint közel 50 millió euró értékben foglalt le hamisított retró konzolokat és játékokat: a konzolok klasszikus Nintendo, Sega és Atari konzolok utánzatai voltak, melyeket az elkövetők Kínából szereztek be.

Tájékoztatásuk szerint a játékok javarészt a 80-as és 90-es évek számos népszerű játékának hamisítványai voltak, köztük olyan címekkel, mint a Super Mario Bros. és a Street Fighter. A rendőrség közölte, hogy a lefoglalt játékokat megsemmisítették, kilenc olasz állampolgárt pedig letartóztattak, és hamisított árukkal való kereskedés miatt vádat emeltek ellenük. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Amennyiben bűnösnek találják őket, úgy akár nyolc év börtönbüntetésre is számíthatnak. Alessandro Langella, a torinói pénzügyi rendőrség gazdasági bűnözéssel foglalkozó egységének vezetője az AF-nek nyilatkozva elárulta:

„Mintegy 12 ezer konzolt foglaltak le, amelyeken több mint 47 millió kalóz videójátékot tároltak illegálisan, melyek becsült összértéke meghaladja a 47,5 millió eurót.”

A szám a rendőrség szerint tartalmazza a konzolok és a kalózprogramok több száz licencének értékét is. Az elmúlt években látványosan megnövekedett a retrojátékok iránti igény, így megjelentek a csalók és a hamisítók is. Nem meglepő, hiszen egy retró konzol és/vagy játék manapság akár több százezer, vagy több millió forintot is érhet.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.