Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Árvízhelyzet: Karácsony Gergely élőben jelentkezett be a Margit-szigetről, nagyon fontos információkat osztott meg

A főpolgármester jó hírekkel szolgált az árvízhelyzet kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester élő videóval jelentkezett Facebook-oldalán a Margit-szigetről. A videót egy jó hírrel kezdte, ugyanis elárulta, az előrejelzések szerint jelenleg arra lehet számítani, hogy a Duna nagyjából 850 méternél fog tetőzni, ami valamivel alacsonyabb, mint az eddigi legsúlyosabb magyarországi árvíz, mely 2013-ban történt.

Ugyanakkor Karácsony felhívta a figyelmet arra is, hogy van a fővárosnak pár olyan pontja, ahol fokozott védekezésre van szükség az árvíz ellen. A főpolgármester rámutatott, a Duna pár napon belül el fogja önteni a Margit-szigetet, megjegyezve, hogy alig egy nap alatt több mint 120 centit emelkedett a vízszint.

Kiemelte, mivel az esőzések folyamatosak, a vízszint emelkedése sem fog megállni a hétvégéig. Karácsony bemutatta a videóban a homokzsákok elhelyezését is, illetve a gépet, mellyel megtöltik a homokzsákokat.

A főpolgármester arra is kitért, hogy nagyon sokan szeretnének segíteni az árvíz elleni védekezésben, nekik köszönetet mondott és azt javasolta, hogy a katasztrófavédelem honlapján jelentkezzenek önkéntesnek.

Megjegyezte, Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat által védendő területen jelenleg nincs szükségük önkéntesekre. Karácsony kiemelte, a Margit-sziget mellett egy másik kritikus helyszín is van a fővárosban, ez pedig a Római-part. Emlékeztetett, noha a 2013-as árvíz idején a Római-part jelentette a legnagyobb kihívást az árvíz elleni védekezésben, az elmúlt években megépült a helyszínen egy árvízvédelmi rendszer, megjegyezve, hogy ez lesz a „teszt”, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a gát működésbe lép.

Karácsony elmondta, annak érdekében, hogy biztosítsák a maximális biztonságot a területen, egy agyaggátat fognak létrehozni a szakemberek a Római-partnál. A főpolgármester egy nagyon fontos dologra is felhívta a fővárosi autósok figyelmét: hangsúlyozta, noha hétfő este 8-ig járható lesz a rakpart, mindenkit arra kért, hogy aki a rakparton parkol autójával, az haladéktalanul vigye el onnan járművét.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.