Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Felélesztik az egy évtizede eltűnt Flappy Bird játékot, ám ehhez az eredeti készítőnek is van pár szava

Mindenkit meglepett a bejelentést, főleg az eredeti készítőt, akinek semmi köze a projekthez.

...svg content...Fotó: Flappy Bird
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy évtizeddel azután, hogy a rendkívül népszerű Flappy Bird játék eltűnt, egy magát The Flappy Bird Foundationnek nevező szervezet bejelentette, hogy a „hivatalos Flappy Bird játék újrakiadását” tervezi. Csakhogy az eredeti játék megalkotója, Dong Nguyen a VGC szerint egy szűkszavú közösségi médiás bejegyzésében egyértelművé tette, semmi köze a projekthez.

Noha Nguyennek tényleg semmi köze a projekthez, kijelentései sem mondanak ellent az alapítvány közleményében foglaltaknak, mely a csoportot „szenvedélyes rajongók új csapataként írta le, akik elkötelezettek amellett, hogy megosszák a játékot a világgal”, miután megvásárolták a jogokat a Gametech Holdings, LLC-től.

Mindez ugyanis azt jelenti, hogy pár évvel ezelőtt sikeresen beadták a keresetet Nguyen Flappy Bird védjegyének megszüntetésére. Az eredeti játék készítőjének bejegyzése alapján bár nem vesz részt a projektben, nagyon úgy tűnik, hogy nem is örül neki, mivel posztjában utalt arra, hogy egy kamu projektről lehet szó, amivel egy „új kriptovalutát” akarnak reklámozni.

A Flappy Bird 2013-ban jelent meg először, és nevetségesen hatalmas sikert aratott a felhasználók körében, olyannyira, hogy rövid időn belül az iOS és az Android alkalmazásboltok legtöbbet letöltött alkalmazásává vált. Nguyen azonban 2014 februárjában levette az alkalmazást, kijelentve, hogy „ezt már nem bírom tovább”.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.