Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Magyar Péternek is üzent a kormány: „A rémhírterjesztés nem segíti a védekezést”

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár úgy döntött, videón keresztül üzen, többek között Magyar Péternek.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök videón keresztül adott nemrég tájékoztatást az árvízhelyzetről. Időközben kiderült, hogy a magyar katonákat már kivezényelték az árvíz sújtotta területekre, hogy segítsék a védekezést.

Hatalmas munkálatok zajlanak a háttérben, melynek kapcsán Magyar Péter ismét kritikusan üzent a kormányfőnek. Erre reagált most videós formában Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár, kihangsúlyozván, a gátakon védekezni kell, nem pedig politizálni. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„A gátakon védekezni kell, nem politizálni! A rémhírterjesztés nem segíti a védekezést! Minden védvonalon ott vannak a katasztrófavédelem szakemberei és a vízügyi szakemberek. Köszönjük az önkéntesek munkáját is, hiszen mindenkire szükség van” – írta a posztjában az államtitkár a Facebook oldalán.

Azt mondta, minden védvonalon a Katasztrófavédelem szakemberei, illetve a vízügyi szakemberek ott vannak és segítséget nyújtanak. Az a döntés született, hogy minden polgármester kap egy összekötőt, akivel folyamatosan tudják tartani a kapcsolatot a Katasztrófavédelem és a Vízügy részéről.

Ha bármilyen szakmai kérdésük van, esetlegesen eszközre van szükségük, akkor azt az összekötőkön keresztül megkaphatják. „Akár Magyar Péter, akár más politikusok, akik ezzel ellentétesetet állítanak, ők valótlant állítanak.” Kiemelte, nagyon hálásak az önkénteseknek, hiszen az árvíz elleni védekezésben mindenkire szükség van.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.