Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

A MÁV is készül a történelmi árvíz hazai hatásaira, fontos dologra hívták fel az utasok figyelmét

A MÁV nagyon fontos kérést intézett az utasokhoz.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elmúlt időszak szélsőségesen csapadékos időjárása komoly kihívások elé állítja a magyarországi folyók vízgyűjtő területeit és a közlekedési rendszereket is. Észak-nyugati szomszédainknál szeptemberben történelmi árvizek alakultak ki, ami Magyarországon is nagyobb elővigyázatosságot igényel mind a vízügyi szakemberektől, mind a közlekedési szolgáltatóktól. Ennek kapcsán a MÁV-VOLÁN-csoport egy közleményben jelezte, felkészül az esetleges rendkívüli helyzetekre, és folyamatos tájékoztatást nyújt a közlekedésben várható változásokról.

A közlekedési társaság arra hívta fel utasai figyelmét, hogy különösen az árvíz és heves viharok által érintett régiókban a következő napokban ne megszokásból induljanak útnak. Fontos, hogy az utasok folyamatosan kövessék a közlekedési szolgáltatók hivatalos közleményeit a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilalkalmazásában, valamint a Volánbusz weboldalán, hogy naprakész információk birtokában legyenek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Rámutattak, a hazai folyók vízszintje folyamatosan emelkedik, ami a vasúti és közúti közlekedésre is hatással lehet, különösen az áradás által érintett szakaszokon.

Nem csupán az áradó folyók okozhatnak fennakadásokat, de a heves esőzések, erős széllökések, valamint az ezek következtében bekövetkező fakidőlések és felsővezeték-sérülések is komoly problémát jelenthetnek. A vasúttársaság szakemberei szoros együttműködésben dolgoznak az árvízi védekezésben résztvevő szervezetekkel és hatóságokkal.

A MÁV végül megjegyezte, amennyiben a belföldi vasúti közlekedésben fennakadások alakulnak ki, úgy az érintett területeken pótlóbuszok állnak készenlétben, és szükség esetén azonnali forgalmi átszervezéseket hajtanak végre a közlekedés zavartalan biztosítása érdekében.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.