Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

74 ember életét követelte a Yagi tájfun Mianmarban

Újabb országban pusztít a tájfun.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Nyein Chan Naing
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A mianmari állami média vasárnapi jelentései szerint legkevesebb 74 ember életét vesztette, és rengetegen eltűntek Mianmarban a Yagi tájfun okozta súlyos áradások és földcsuszamlások következtében. A polgárháború sújtotta országban az áradások több mint 450 falut és körzetet érintettek.

A Mianmari Hírügynökség (MNA) szerint a keresési és mentési műveletek folynak a még mindig eltűnt 89 ember felkutatására, 65 ezer lakóház pedig megsemmisült. Az AFP hírügynökség által közzétett felvételeken is látszik, ahogy a lakóházak és az autók is víz alá kerültek Taungoo városában.

Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, a Yagi tájfun, Ázsia idei legerősebb vihara pusztítást okozott Délkelet-Ázsiában és Dél-Kínában, miután heves esőzésekkel és erős széllel söpört végig a térségen.

Vietnamban a halálos áldozatok száma legalább 226-ra emelkedett a vihar és az általa kiváltott földcsuszamlások és hirtelen áradások következtében; Thaiföldön pedig kilenc ember halt meg a múlt héten a tájfun pusztítása nyomán.