Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Érkezik az OpenAI újdonsága, a Strawberry generatív AI-modellcsalád

Egy új generatív AI-modellcsaládról van szó.

...svg content...Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Technológia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A ChatGPT megálmodója, az OpenAI bejelentette következő nagy termékkiadását: egy generatív AI-modellcsalád érkezik, melynek kódneve Strawberry, hivatalos nevén OpenAI o1. A modellcsalád két eleme, az o1-preview és az o1-mini pedig máris elérhető.

Ahhoz, hogy az o1-et a ChatGPT kliensben láthasd, fel kell iratkoznod a ChatGPT Plus vagy Team szolgáltatásra. A vállalat közlése szerint a vállalati és oktatási felhasználók a jövő hét elején kapnak majd hozzáférést. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Noha egy új és még okosabb eszközről van szó, érdemes megjegyezni, hogy az o1 chatbot nyújtotta felhasználói élmény egyelőre nem lesz túl acélos. Az o1 elődjével, a GPT-4o-val ellentétben ugyanis az o1 még nem tud böngészni a weben vagy fájlokat elemezni.

Ugyanakkor a modell rendelkezik képelemző funkciókkal, noha ezeket a további tesztelésig letiltották. Szintén fontos információ, hogy az o1 kezdetben sebességkorlátozással is rendelkezik: a heti limit jelenleg 30 üzenet az o1-preview és 50 az o1-mini esetében.

A TechCrunch értesülései szerint az OpenAI azt tervezi, hogy hozzáférést biztosít a modellhez a ChatGPT minden ingyenes felhasználójának, de még nem határozta meg a kiadás időpontját.