Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,68 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
62,957 $

Heves szél és masszív csapadék várható vasárnap, akár az ég is megdörrenhet

Figyelmeztetett a HungaroMet: mostoha időjárás vár ránk vasárnap.

...svg content...Fotó: Unsplash/NOAA
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A HungaroMet legfrissebb, figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap síkvidéken, különösen az északnyugati régiókban, délutánig időnként 90 kilométer/óra (!) körüli széllökések is előfordulhatnak rövid ideig.

A hegyvidéki területeken, például a Kőszegi- és Soproni-hegységben, délutánig, illetve eleinte a Bakony magasabb részein még erősebb széllökések is lehetségesek.

70 kilométer/órát meghaladó széllökések délutánig Győr-Moson, Veszprém és Vas megyében is lehetnek, majd estére már csak Sopron környékén, illetve Győr-Moson-Sopron megye nyugati részein várhatóak. A masszív szél csak hétfő délutánra kezd tartósan mérséklődni ezeken a területeken.

A Dunántúl nyugati felén, kétharmad részén a vasárnap reggeli órák után az eső fokozatosan gyengülni kezd, míg délkeletről egyre kiterjedtebb esőzés várható. Vasárnap éjfélig a megelőző 24 órában a csapadékmennyiség csak néhány kisebb térségben haladhatja meg a 20 mm-t, helyenként pedig akár a 30 mm-t is elérheti.

A meteorológusok szerint arra is érdemes felkészülni, hogy vasárnap délután az északi régiókban egy-egy erősebb záport villámlás és mennydörgés is kísérhet.

Forrás: Facebook/HungaroMet

Donald Trump kijelentette, ha nem ő nyeri az elnökválasztást, az részben a zsidók hibája lesz

Újabb furcsa megszólalás érkezett volt amerikai elnöktől.