Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Yagi szupertájfun: tovább emelkedett a halálos áldozatok száma, 141-en haltak meg

Mindemellett több mint 50 ember eltűnt.

...svg content...Fotó: Helyi lakosok kelnek át a heves esőzések okozta áradásokban súlyosan megrongálódott hidak egyikén, a Manila közelében fekvő Teresában 2024. szeptember 3-án. MTI/EPA/Francis R. Malasig
Ázsia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Yagi szupertájfun halálos áldozatainak száma immár 141-re emelkedett Vietnámban – közölte a kormány szerdán. Egyúttal arra figyelmeztettek: az árvíz miatt a Vörös-folyó vízszintje gyorsan emelkedik, és azzal fenyeget, hogy elönti a főváros, Hanoi egyes részeit.

Mindezen információkat a katasztrófavédelmi hivatal is megerősítette, hozzátéve, hogy a heves esőzések okozta földcsuszamlások és áradások következtében 59 embernek veszett nyoma. Mindemellett súlyos anyagi károk keletkeztek, nem beszélve a közlekedési problémákról. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az állami média kedden késő este arról számolt be, hogy a Vörös-folyó vízszintje Hanoiban óránként 10 centimétert emelkedett. Egyes fővárosi iskolák pedig felszólították a diákokat, hogy a hét hátralévő részében maradjanak otthon.

Míg az alacsonyan fekvő területekről ezreket evakuáltak – írja a VOA News. A szupertájfun pusztítása miatt korábban egy forgalmas híd is megsemmisült Észak-Vietnámban. A Yagi úgy csukta össze a hidat, mintha pálcikákból épült volna, a riasztó pillanatról pedig felvétel is készült.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.