Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Felháborodtak a helybeliek, hogy Bese Gergő botránya miatt lett híres Dunavecse

A dunavecseiek nem örülnek a múlt pénteken kirobbant botránynak. Az egyik helyi lakos szerint a papoknak nem is kellene politizálniuk, míg egy másik szerint lejáratókampány folyik Bese ellen.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Bese Gergő dunavecsei plébánost nemrégiben függesztették fel papi szolgálata alól, miután kiderült, hogy melegpartikon vehetett részt, és tartós kapcsolata is lehetett férfiakkal. Azt követően, hogy a felvételek eljutottak az érsekséghez, Bese Gergőt szinte azonnal felfüggesztették. Állítólag a karkötői buktathatták le, s ő maga készíthette a kompromittáló felvételeket.

Ezzel kapcsolatban ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Az ATV Híradó stábja egyébként nemrégiben ellátogatott Dunavecsére, ahol a helyieket kérdezték a történtekről. Az egyik lakos például azt mondta: „Itt élt Petőfi meg a családja, és felháborító, hogy Dunavecse erről lett híres”. Mindemellett azt is szomorúnak tartja, hogy „megengedik, hogy egy pap egyáltalán politizáljon”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ugyanis szerinte egyáltalán nem kellett volna beleszólnia a politikába. Míg egy másik lakos, aki személyesen ismeri Bese Gergőt, aljas lejáratókampánynak gondolja a volt papról megjelenteket. „Merem állítani, hogy ismerem az esetet, és egy aljas csőbehúzás volt, amivel csőbe húzták őt és aztán odadobták a médiának” – fogalmazott a csatornának.

De Bese Gergő ügyével párhuzamosan egy másik botrány is kirobbant a városban: pedagógusok, szülők és gyerekek tettek vallomást a rendőrségen arról, hogy értelmileg akadályozott gyermekek ellen követtek el fizikai és lelki bántalmazásokat a dunavecsei iskolában. Mindannyian az iskolaigazgatót nevezték még elkövetőként, aki jó kapcsolatot ápolt a plébánossal.

Egyes értesülések szerint már nyolc gyermek érintett a bántalmazási ügyben. Állítólag az intézmény vezetője Bese közbenjárásának köszönheti, hogy korábban kinevezték a dunavecsei katolikus egyházközség világi vezetőjévé. Az ügyben a rendőrség azt írta az ATV-nek, hogy adatvédelmi okokból nem tudnak tájékoztatást adni, a nyilatkozat lehetőségével pedig nem kívánnak élni.