Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

A New York-i zsidó központ megtámadását tervező ISIS-rajongó férfi diákvízummal tartózkodott Kanadában

Alaposan kitervelte, mit és hogyan fog csinálni, ám még időben lecsaptak rá a hatóságok.

...svg content...Fotó: Unsplash/iStrfry , Marcus
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, nemrég elfogtak egy pakisztáni férfit Kanadában, aki azt tervezte, hogy az ISIS iránti rajongása nyomán merényletet követ el egy New York-i zsidó központ ellen. A kanadai bevándorlási miniszter kedden friss információkkal szolgált a történtek kapcsán, s megosztotta, a férfi diákvízummal tartózkodott Kanadában.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint a 20 éves Muhammad Shahzeb Khan azt tervezte, hogy 2024. október 7-e körül – körülbelül egy évvel a Hamász izraeli támadása után – tömeges lövöldözést rendez egy brooklyni zsidó központban. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Marc Miller kanadai bevándorlási miniszter kedden újságírók kérdésére elárulta, Khan 2023 júniusában érkezett Kanadába diákvízummal. Az amerikai igazságügyi minisztérium pedig arról számolt be, hogy Khan 2023 novemberében kezdte el posztolni, hogy támogatja az ISIS-t, majd terveit beépített ügynökökkel is megosztotta, végül így bukott le és ez vezetett az elfogásához is.

A Reuters jelentése szerint a keddi sajtótájékoztatón Marc Miller kanadai bevándorlási miniszter megjegyezte, folyamatban vannak a férfi elleni büntetőeljárások, hozzátéve:

„Nagyon komolyan vesszük a biztonság megsértését és a Kanadába való belépést. Ne legyünk naivak: egy elszánt személy bejuthat ebbe az országba, és az országon belül a biztonsági szolgálatok feladata, hogy elfogják ezt a személyt, ha bűncselekményt követ el, vagy ha bűncselekményt készül elkövetni. És most is pontosan ez történt.”