Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Dobrev Klára benyújtott egy javaslatot, ugyanannyi pénzt akar a paralimpikonoknak

Dobrev Klára, a DK vezető politikusa azt mondta, még büszkébb a paralimpikonokra, akiknek ugyanannyi pénzt akar kiharcolni, mint egészséges társaiknak.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Lezajlott a párizsi olimpia és paralimpia, melyek ideje alatt a magyarok kimagaslóan szerepeltek. Rendkívüli eredményeket értek el, és joggal lehetünk rájuk büszkék, így reményteljesen várhatjuk a következő helyszínt, Los Angelest.

Dobrev Klára azonban felháborodott azon, hogy az olimpikonok és a paralimpikonok nem ugyanazt az összeget kapják az eredményeik után. Ennek kapcsán posztolt most a Facebook oldalán, és egyúttal bejelentést is tett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Hajnal 5-kor a hideg medencében kezdeni a napot, pár ezer métert leúszni, és utána iskolába menni. Hétvégén buli és kirándulás helyett verseny és erőnléti edzés. Kemény élet, hosszú éveken át. Ez az ára az olimpiai éremnek.” – írta Gyurcsány Ferenc felesége a Facebook oldalán.

Dobrev még büszkék a paralimpikonokra

Ezúttal is megragadta a lehetőséget, hogy beleálljon Orbán Viktorba és kormányába. Durva jelzővel illette a kormányt, és szerinte gyalázat, hogy a sportolók nem ugyanabban a díjazásban részesülnek.

„És most képzeljük el mindezt a küzdelmet végtagok nélkül vagy vakon. Emberfeletti teljesítmény. Mennyi lemondás, könny és szenvedés. És milyen nemes emberi teljesítmény. De itt van a nyakunkon egy hitvány kormány, amelyik nem hajlandó ezt elismerni. Orbánéknak kevesebbet ér Konkoly Zsófia paralimpiai aranya, mint más ép úszóé. Na, ez gyalázat!”

Emiatt úgy döntött, hogy újra benyújtják azt a javaslatot, mely nem tesz különbséget a sportolók díjázása között. Ez azt jelenti, hogy Dobrev ugyanannyi állami jutalmat adna a paralimpiai sportolóknak, mint az olimpikonokna.

„Ezért újra benyújtjuk azt a javaslatot, amely nem tesz különbséget a paralimpikonok és az olimpikonok állami jutalma között. Ez egyébként így volt a Gyurcsány-kormányok alatt, mert mi minden sikeres magyar sportolóra egyformán büszkék vagyunk. Én a paralimpikonokra kicsit még büszkébb.”

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.