Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lázár János: a kormány 11 új, csúcsminőségű Intercity motorvonat beszerzéséről döntött

A miniszter leszögezte, használt és új járművek beszerzésére egyaránt szükség van a hazai vasúti közlekedésben.

...svg content...Fotó: Facebook / MÁV
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Lázár János építési és közlekedési miniszter egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, a hazai vasúti közlekedésben használt és új járművek beszerzésére egyaránt szükség van, hozzátéve, hogy az előbbi egy sürgősségi beavatkozás, míg az utóbbi tartós kezelés.

A miniszter leszögezte, e beszerzéseket „egymást erősítve” hajtják majd végre: Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

„Minden ellenkező híresztelés dacára ezeket a beszerzéseket nem egymás rovására, hanem egymást erősítve hajtjuk végre a következő években. Miközben az ÉKM és a MÁV által kiküldött „fürkészek” térképezik fel a jó minőségű, használt vasúti járművek piacát, addig előkészítjük és megvalósítjuk az új járművek beszerzését is. Ennek része az is, hogy a kormány összesen 11 db új, csúcsminőségű Intercity motorvonat beszerzéséről döntött.”

Lázár azt is elárulta, hogy ezen járművek a GYSEV Zrt. flottájába kerülnek, de a MÁV járműhiányát is enyhítik majd. A miniszter kiemelte, a járművek kocsiszekrényei ráadásul a közbeszerzésen kiválasztott cég szolnoki üzemében készülnek, „hozzájárulva annak a célkitűzésnek a teljesüléséhez, hogy a magyarok munkájából magyarok haszna legyen”.

Lázár bejegyzését azzal az ígérettel zárta, hogy „még ebben a kormányzati ciklusban érezhető javulást érünk el a vasúti járműállomány minőségében”, megjegyezve,

„Ezek a tények, a többi csak politikai kampány.”

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.