Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Lezuhant egy kisrepülő Vermontban, négy ember életét vesztette

A halálos áldozatok között van egy 15 éves lány is.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tadeu Jnr
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi rendőrség beszámolója szerint négy ember életét vesztette, miután vasárnap Vermontban lezuhant egy kisrepülőgép. A vermonti állami rendőrség azóta azonosította az elhunytakat: az 55 éves Paul Pelletier, a 88 éves Frank Rodriguez, az 51 éves Susan Van Ness, és a 15 éves Delilah Van Ness vesztette életét a tragikus balesetben.

A rendőrség közleménye után a connecticuti Middletown Public Schools is kiadott egy közleményt, melyben megerősítették, Paul Pelletier az iskola repülőgép- és gyártástanára volt; Delilah Van Ness a tanár egyik diákja; Susan Van Ness pedig a diák édesanyja. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A tisztviselők nem adtak tájékoztatást arról, hogy Rodriguez milyen kapcsolatban állt a többi áldozattal. A WTNH értesülései szerint a tragikus baleset áldozatai vasárnap reggel indultak el egy magántulajdonban lévő négyüléses repülőgéppel a connecticuti Windham repülőtérről, majd körülbelül két órán át repültek, egyenesen a vermonti Ferrisburghben lévő Basin Harbor repülőtérre.

Úti céljukat elérve aztán az utasok megreggeliztek, majd nem sokkal dél után elhagyták az éttermet, hogy visszarepüljenek Connecticutba. Egy szemtanú megosztotta, helyi idő szerint körülbelül 12:15-kor látta a repülőgépet a kifutópályán.

Az állami rendőrség később közölte, nem kaptak bejelentést repülőgép-szerencsétlenségről vagy bajba jutott repülőgépről, de miután a gép nem tért vissza Connecticutba, a hozzátartozók felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, s végül emiatt indult a keresési művelet is.

A nyomozók hétfőn nem sokkal éjfél után bukkantak rá a lezuhant kisrepülő maradványaira, egy erdős területen, a vermonti repülőtértől keletre. A fedélzeten utazók közül senki sem élte túl a balesetet, mind a négy ember életét vesztette. A Szövetségi Légügyi Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal közölte, hogy vizsgálja az esetet. A baleset oka egyelőre nem ismert.