Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,55 Ft
Euró
394,21 Ft
Font
468,29 Ft
Bitcoin
62,109 $

Lezuhant egy stukkó a Belvárosban, az érintett utcarészt lezárták

Személyi sérülés szerencsés módon nem történt.

...svg content...Fotó: Facebook/ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vasárnap éjszaka a belvárosi Trefort utcában leesett egy stukkó, amelyet követően az utcarészt a további vizsgálatokig lezárták. A beszámoló szerint a stukkó az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium épületének homlokzatáról esett le, de személyi sérülés nem történt.

A gimnázium igazgatója arról tájékoztatta a szülőket, hogy a tűzoltóság átvizsgálta a leesett stukkó mellett lévő stukkókat is: egy szobrot kiemeltek a falból, a Trefort utcai járdát pedig a gimnázium főbejárata és teherkapuja közötti részen lezárták – írja a divany.hu. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a lezárás csak akkor szüntethető meg, ha az érintett szakaszt az ELTE gimnáziuma bevizsgáltatja, és az esetlegesen meglazult elemeket eltávolíttatja.

Az igazgató ígéretet tett, hogy a vizsgálatot azonnal elvégzik, amint Gazdasági Hivataltól az engedélyt megkapják. Az intézmény vezetője mindemellett arra figyelmeztette a diákokat (de persze a járókelők számára is fontos információ), hogy az utca érintett szakaszán a túloldali járdát használják.

Mint ismert, két éve leomlott egy ház tetőszerkezete a terézvárosi Jókai utcában, amely miatt négyen megsérültek, köztük az Operettszínház egyik táncművésze, Tóth Nikolett. A fiatal nő azóta számos műtéten átesett, gerinc- és koponyasérülése miatt kerekesszékbe került. Heti négyszer gyógytornára jár, ennek részeként pedig robotterápiára is.

A balettművész erősen bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, még ha tudja is jól, hosszú út vezet ehhez a célhoz. „A sérült gerincvelő esetében a fejlődés rendkívül hosszadalmas lehet, és nem lehet megjósolni, mikor lesz eredmény. (…) Próbálok pozitív maradni” – fogalmazott korábban, hozzátéve: vannak hullámvölgyek, de „bírja még”.

Reagált az USA a libanoni robbanásokra, amikben gyerekek is életüket vesztették

Több ezer sérültről tudni, sokan pedig amiatt aggódnak, hogy újabb robbanások következhetnek be Libanonban egy akció részeként.

Karácsony Gergely bejelentette, megtörténtek az utolsó lépések Budapesten

Budapest főpolgármestere arról adott tájékoztatást, hogy mindent megtettek, amit csak meg lehetett tenni az árvízvédelemben.