Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Apple Watch Series 10: vékonyabb, gyorsabb, strapabíróbb, szebb

Még számos jelző lenne, amit szívesen aggatnánk az Apple új okosórájára, hiszen meglepően sok újdonsággal érkezik.

...svg content...Fotó: YouTube/Apple
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Apple legújabb nagyszabású, Glowtime elnevezésű eseményén bemutatták az Apple Watch Series 10-et és az Apple Watch Ultra 2-t is, előbbi pedig számos újítással és fejlesztéssel érkezik. Az Apple Watch Series 10 kapcsán az új kijelző, a könnyebb és vékonyabb kivitel, valamint az egészségmegőrző funkciók bővítése volt fókuszban az eseményen. Az Apple Watch Series 10 a vállalat eddigi okosórái közül a legnagyobb kijelzővel rendelkezik, ami még az Ultra 2-t is felülmúlja.

Az eseményen kiderült, hogy az Apple Watch Series 10 tervezése során a vállalat figyelembe vette a felhasználói igényeket, így az új készülék vékonyabb és könnyebb, mint valaha. A kijelző ugyanakkor nem csupán nagyobb, de fejlettebb is: a frissítési sebesség jelentősen javult, az Always On Display (AOD) pedig még könnyebbé teszi az információk gyors megtekintését. Az új AOD most már másodpercenként frissül, és a nagyobb kijelző révén több szöveg jeleníthető meg az alkalmazásokban, ezzel jelentősen megkönnyítve az órán történő navigációt és gépelést. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Gyorsabb töltés, új szín, mérföldkő az egészségmegőrzésben

Az akkumulátor élettartamát tekintve az Apple Watch Series 10 továbbra is 18 órát bír egy töltéssel, azonban a töltési sebesség javult: most már mindössze 30 perc szükséges ahhoz, hogy az akkumulátor 80 százalékos töltöttséget érjen el. Az Apple új töltési technológiái – beleértve a MagSafe és Qi 2 kompatibilitást – még rugalmasabbá teszik az óra használatát.

Az új modell anyaghasználata is változott: az alumínium mellett az Apple most titánt is kínál, mely 20 százalékkal könnyebb, mint az acél, és három különböző színben érhető el. Az alumínium változatot rózsaarany, ezüst, és egy új Jet Black árnyalatban kínálják, míg a titán modellek természetes, arany és palaszürke változatokban jelennek meg. A titán modellek kijelzőjét zafírüveg védi.

A Series 10 megjelenése jelentős előrelépés az egészségmegőrzés terén is: az új alvási apnoe-érzékelő az egyik legfontosabb újítás, mely segít felismerni a légzési zavarokat az alvás során, és reggel jelentést készít az adatokról. Az Apple jelenlegaz FDA és más hatóságok engedélyére vár, hogy világszerte több mint 150 országban elérhetővé tegye ezt a funkciót. Az óra ezen kívül automatikusan bekapcsolja a mélységmérőt, amikor a felhasználó vízbe merül, így a Series 10 ideális kiegészítő akár búvárkodáshoz is.

Az Apple Watch Ultra 2 esetében nem beszélhetünk komoly változásokról és újdonságokról, de némi frissítést kapott: a Satin Black nevű új, karcállóbb felülettel és egy új titán Milanese Loop szíjjal frissült az eszköz. Ez a verzió kifejezetten búvárok számára lett tervezve.

Az Apple Watch Series 10 előrendelése már megkezdődött, a szállítások pedig szeptember 20-án indulnak. A 42 mm-es GPS-es változat 189.990 forintért lesz kapható Magyarországon, míg a 42 mm-es GPS + Cellular verzió 239.990 forintért lesz beszerezhető.