Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Az AirPods 4 volt az Apple eseményének legnagyobb sztárja – íme minden információ az új fülhallgatókról

Noha a többség az új iPhone-okat várta, az Apple idén különös figyelmet szentelt az AirPodsnak is.

...svg content...Fotó: YouTube/Apple
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Apple hétfői Glowtime elenevezésű eseményén bemutatta az új AirPods 4-et, mely aktív zajszűréssel (ANC) és számos új funkcióval érkezik. Idén különösen nagy figyelmet kapott az alap AirPods, amit az is bizonyít, hogy a negyedik generációs modell az egyetlen, mely jelentős hardverfrissítést kapott. Az AirPods 4 két változatban lesz elérhető: érkezik a hagyományos AirPods 4 és az AirPods 4 ANC, mely aktív zajszűrő technológiával rendelkezik.

Ahogy az Apple minden új termékénél megszokhattuk, az AirPods 4 is a legjobb hangminőségű és legkényelmesebb nem-Pro modellként kerül a piacra. Az Apple egy különleges feltérképezési technológiával dolgozott, hogy a lehető legtöbb felhasználó számára kényelmesebbé tegye a fülhallgatót, és egy új akusztikai kialakítással is előrukkolt, mely jelentősen javítja a hangzást. Az új Personalized Spatial Audio funkció pedig lehetőséget ad arra is, hogy a felhasználók egyénileg finomhangolják a hangzást saját preferenciáik alapján. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az AirPods 4 egyik legnagyobb újdonsága az aktív zajszűrés (ANC): ez a technológia korábban csak a Pro modellekben volt elérhető, most viszont az AirPods 4 ANC verziója is megkapta. Az ANC az Apple szerint mind zenelejátszás, mind telefonhívások közben képes csökkenteni a környezeti zajokat.

Az ANC további funkciókkal is bővült, mint például a Transparency mód, mely lehetővé teszi a külső hangok felerősítését, és az Adaptív hangzás, mely automatikusan a környezethez igazítja a beállításokat. Ha például beszélgetésbe kezdünk, a rendszer felismeri ezt, és úgy csökkenti a zene hangerejét, hogy beszélgetőpartnerét tisztábban hallja a felhasználó.

Az AirPods tokja is megújult: könnyebb és kompaktabb lett, és egy új kis hangszóróval is felszerelték, ami segít megtalálni az elveszett fülhallgatókat, illetve jelez bejövő hívások esetén. Szintén hatalmas újítás, hogy a töltéshez mostantól USB-C csatlakozót használhatunk, ami lehetővé teszi mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli töltést. Az akkumulátor üzemideje továbbra is 30 óra, így hosszabb használat során sem kell aggódni amiatt, hogy lemerül.

Az AirPods 4 alapmodell ANC nélkül 59 990 forintért lesz kapható, míg az aktív zajszűréssel rendelkező modellért 84 990 forintért kérnek. Az előrendelés már elindult, a szállítások pedig szeptember 20-án kezdődnek.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.