Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Hatástalanították a 100 kilós szovjet bombát Esztergomban, megszűnt a lezárás a helyszínen (fotók)

A tűzszerészek sikeresen hatástalanították a második világháborús rombolóbombát.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter A kép illusztráció.
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje, Gajdos Milán főhadnagy tájékoztatta kedden az MTI-t arról, hogy a tűzszerészek hatástalanították a száz kilogrammos szovjet rombolóbombát Esztergomban, így a rendőrség feloldotta a lezárást, melyet a művelet idejére rendeltek el.

Gajdos elmondta, a bombát a Visegrádi úton, egy Tüzép-telep területrendezése közben találták meg szombaton. A szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos robbanószerkezet fenék- és orrgyújtóval volt felszerelve. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A tűzszerészek számára a robbanótest biztonságos elszállításához szükséges volt annak hatástalanítása, ennek okán a rendőrség egy 200 méteres körzetet zárt le kedden reggel a környéken.

A művelet során a tűzszerészek sikeresen eltávolították a fenék- és orrgyújtó szerkezetet a bombából, majd a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később fogják megsemmisíteni. Úgy tudni, a gyújtószerkezeteket még aznap a kijelölt robbantási területen semmisítik meg.