Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Németország ideiglenes határellenőrzést fog bevezetni valamennyi szárazföldi határán

Ily módon igyekeznek felvenni a harcot az illegális migrációval.

...svg content...Fotó: Unsplash/Georg Eiermann A kép illusztráció.
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy német kormányzati forrás közölte hétfőn a Reuters hírügynökséggel, hogy Nancy Faeser német belügyminiszter ideiglenes határellenőrzést fog bevezetni Németország valamennyi szárazföldi határán, hogy fellépjen az illegális migráció ellen, és megvédje a lakosságot az iszlamista szélsőségektől.

Úgy tudni, a biztonsági intézkedéscsomagot már kidolgozták, melyről a belügyminiszter hamarosan az Európai Bizottságot is tájékoztatni fogja. A DPA hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozva eközben arról jelentett, hogy az ellenőrzések szeptember 16-án kezdődnének és kezdetben hat hónapig tartanának. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A drasztikus lépés vélhetően azután vált szükségessé, hogy a kormány és a közvélemény is masszív aggodalmát fejezte ki egy, a múlt hónapban Solingen városában egy szíriai menedékkérő által elkövetett halálos késtámadás kapcsán.

Németország több mint 3700 kilométer hosszú szárazföldi határát Dániával, Hollandiával, Belgiummal, Luxemburggal, Franciaországgal, Svájccal, Ausztriával, Csehországgal és Lengyelországgal osztja meg.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter hétfőn a Bildnek nyilatkozva erős kijelentést tett a német intézkedés és az illegális bevándorlók kapcsán, támogatva a német kormány terveit: Karner kijelentette, Ausztria nem fog befogadni egyetlen olyan migránst sem, akit Németország a határon visszautasít.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.