Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Hősként ünneplik New Hampshire kormányzóját, aki megmentette egy evőverseny fuldokló versenyzőjének életét

Félrenyelte a homártekercset, a kormányzó sietett a segítségére.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexander Grey
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi jelentések szerint Chris Sununu, New Hampshire kormányzója egy homártekercset félrenyelt versenyző segítségére sietett egy tenger gyümölcsei fesztivál evőversenyén. A versenyző, Christian Moreno szerencsére már jól van, sőt, egy kisebb szünet után folytatta is az evést a versenyen.

Az AP szerint Moreno egyike volt a Hampton Beach Seafood Festival verseny hat résztvevőjének, akiknek összesen 10 percük volt arra, hogy annyi homártekercset egyenek meg, amennyit csak tudnak. A New England-i szendvicset hagyományosan homárral, zellerrel és majonézzel töltik meg, és hot dog stílusú zsemlén tálalják. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Moreno egy hosszú asztal végén ült, közel ahhoz a helyhez, ahol Sununu a színpad oldalán figyelte a versenyt. Moreno két tekercsnél járt, amikor fuldokolni kezdett, amit a kormányzó azonnal észlelt és odarohant hozzá: átkarolta Morenót, és a Heimlich-fogást alkalmazva megkezdte az életmentést.

Mivel azonban Moreno a verseny idején nem viselte a szemüvegét, nem is tudta, hogy maga a kormányzó mentette meg az életét:

„Később odajött hozzám és viccelődött, mondta, hogy »fogadok, senki más nem mondhatja el magáról, hogy a kormányzó mentette meg az életét«. Erre én csak néztem rá és azt gondoltam magamban, ez tényleg a kormányzó volt?”

Moreno a szerencsétlen eset után nem sokkal később jobban érezte magát, olyannyira, hogy vissza is tért a versenyre. Nyerni ugyan nem nyert, de tekintélyes mennyiség, 9 homártekercset fogyasztott el.