Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Összeomlott egy épület Indiában, sokan meghaltak

Lucknowban történt a halálos incidens, melynek következtében legkevesebb 8 ember életét vesztette, közel 30-an pedig megsérültek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Prasoon Srivastav
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Időközben 8-ra nőtt az áldozatok száma, akik egy épületomlás következtében hunytak el Indiában. Vasárnap a hatóságok arról számoltak be, hogy további három holttestet emeltek ki a törmelékek alól, akiken nem lehetett segíteni.

28 sérültről tudni, akik a háromemeletes épület területén tartózkodtak a szombati omlás idején. Legutóbb egy 27, egy 24 és egy 35 éves áldozatra bukkantak rá. Akkor már halottak voltak, a mentőszolgálat sem tudott mit tenni, majd elszállították a testeket. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Az NDVT azt írja, a hatóságok jelenleg azon dolgoznak, hogy mindenki kikerüljön a romok alól. Az épület mindössze négy évvel ezelőtt épült, ahol az incidens alatt építési munkálatok zajlottak. Az áldozatok többsége a földszinten dolgozott, amikor délután 16 óra 45 perckor hirtelen rájuk omlott az épület.

Úgy tudni, hogy az épület egyik oszlopában repedés keletkezett, ez okozhatta a tragédiát. Indiában gyakoriak az ehhez hasonló balesetek, miután sokan nem tartják be a biztonsági előírásokat, és lehetséges, most is ez történt, ami legkevesebb 8 ember életébe került.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.