Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Zsidók elleni merényletet tervezett, elfogták az ISIS-rajongó pakisztáni férfit

Az volt a terve, hogy „lemészárolja a zsidókat” egy brooklyni zsidó központban, szerencsére azonban még időben sikerült elfogni a 20 éves férfit.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gerson Martins
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szövetségi ügyészek számoltak be arról, hogy egy pakisztáni állampolgár Kanadában azt tervezte, hogy „lemészárolja a zsidókat”, ám még azelőtt sikerült elfogni, hogy szörnyű tervét megvalósíthatta volna.

A 20 éves Muhammad Shahzeb Khant a héten tartóztatták le Kanadában, miután a hatóságok fényt derítettek arra, hogy a férfi New Yorkba akart utazni, hogy tömeges lövöldözést rendezzen egy brooklyni zsidó központban. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az ügyészek szerint Khan tavaly novemberben kezdett posztolni a közösségi médiában és egy titkosított üzenetküldő alkalmazáson keresztül kommunikálni arról, hogy támogatja az ISIS-t. Ezt követően kapcsolatba lépett két beépített ügynökkel, és egy összehangolt támadásról beszélt nekik, melynek során puskákkal venné célba az izraeli zsidókat.

Khan azt is közölte a beépített ügynökökkel, hogy október 7. és október 11. „a legjobb napok a zsidók elleni támadásra”. Október 7-én van a Hamász Izrael elleni támadásának első évfordulója, október 11-én pedig Jom Kippur, mely a zsidóknál az év legszentebb napja.

Az AP szerint a férfi hosszasan ecsetelte, hogy „elmegyünk nyc-be, hogy lemészároljuk őket” és egy fotót is küldött arról a területről, ahol a támadást tervezte végrehajtani. Merrick Garland főügyész közlése szerint egyetlen vádpontban tudtak vádat emelni a férfi ellen, amiért megpróbált anyagi támogatást és erőforrásokat nyújtani egy jegyzékbe vett külföldi terrorista szervezetnek. Ha elítélik, akár 20 év börtönbüntetés is várhat rá.