Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Hatalmas újítást jelentett be a Spotify, ennek minden felhasználó örülni fog

Hiánypótló funkciót vezet be a vállalat, amire sokan már nagyon régóta vártak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Fath
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Spotify hatalmasat húzott és bejelentette, hogy világszerte elindítja a Daylist nevű funkcióját: ez egy személyre szabott lejátszási lista, mely a felhasználók napi hallgatási szokásaihoz igazodik. A hiánypótló funkciót a vállalat először tavaly vezette be az angol nyelvű piacokon, mostantól pedig mind a Spotify ingyenes, mind pedig prémium felhasználói számára elérhetővé válik.

A Spotify azt is bejelentette, hogy 14 új nyelv támogatását is hozzáadják a Daylisthez, beleértve az arab, katalán, francia (Kanada), francia (Franciaország), német, indonéz, olasz, japán, koreai, lengyel, portugál (Brazília), spanyol (Spanyolország), spanyol (Mexikó) és török nyelveket. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

2023 szeptemberében már bevezették a Daylistet az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Írországban, majd 2024 márciusában további 65 országban vált elérhetővé, mostantól pedig már minden olyan országban elérhető lesz, ahol a Spotify is jelen van.

A vállalat szerint igen népszerű funkció, hiszen a márciusi bővítés óta a Daylistet használók 70 százaléka rendszeresen, hetente visszatér a lejátszási listához. A vállalat azonban nem adott pontos számot arról, hogy hány felhasználó vette igénybe ezt a funkciót, illetve, hogy mindez mennyire segítette elő az új zenei tartalmak felfedezését.

A TechCrunch azt írja, a felhasználók a Spotify alkalmazásban a „Made for You” szekcióban, vagy böngészőben egy adott linken keresztül érhetik el a Daylistet. A lejátszási lista és annak címe is folyamatosan frissül a nap során különböző kreatív címekkel. A Spotify közlése szerint a Daylist az adott időpontban hallgatott „speciális zenék és mikroműfajok” adatait használja fel a lejátszási lista összeállításához. Ha pedig megtetszik az összeállított lista, úgy a felhasználók el is menthetik maguknak.