Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,08 Ft
Euró
394,21 Ft
Font
468,46 Ft
Bitcoin
62,261 $

Az asztaliteniszező Pálos Péter bronzérmes, Ekler Luca aranyérmes lett a párizsi paralimpián

Fantasztikus teljesítmény!

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pálos Péter csütörtökön bronzérmet nyert az MS11-es kategóriában a párizsi paralimpián: a Városi SE Dunakeszi versenyzője, aki a múlt héten ünnepelte 39. születésnapját, már szerdai negyeddöntős győzelmével bebiztosította helyét a dobogón, mivel ebben a sportágban nem tartanak bronzmérkőzéseket. Az elődöntőben, csütörtökön, Pálos ellenfele a mindössze 17 éves tajvani Csen Po-jen volt, akitől a magyar parasportoló 3:0 arányban szenvedett vereséget.

A Dél-párizsi 4-es Arénában lezajlott mérkőzésen Pálos az első játszmában igyekezett irányítani a játékot, de támadásai gyakran pontatlannak bizonyultak, ami miatt hátrányba került. A második szettben is többször frusztráltan reagált, amikor megoldásai nem vezettek eredményre, mivel ellenfele kiválóan védekezett és szinte minden labdát visszajuttatott. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az MTI közlése szerint a harmadik szett elején Pálos még vezetett, ám 5:4 után a tajvani játékos fordított, és végül bejutott a döntőbe. Pálos, aki enyhe értelmi fogyatékossággal született, korábban Londonban és Tokióban aranyérmet, Rio de Janeiróban pedig bronzérmet szerzett, most pedig ismét bronzérmes lett. Ezzel Pálos Péter megszerezte a magyar paralimpiai csapat ötödik érmét Párizsban, mely két arany, egy ezüst és immár két bronzéremből áll.

Mindeközben a világcsúcstartó és címvédő magyar távolugró, Ekler Luca két kiváló ugrásának köszönhetően aranyérmet nyert a párizsi paralimpián a T38-as kategóriában, ezzel sikeresen megvédve korábbi bajnoki címét női távolugrásban. A női távolugrás döntőjét a párizsi Stade de France-ban rendezték délelőtt.

A magyar atléta nagyszerűen kezdett: első ugrásával 552 centimétert ért el, majd második próbálkozásával még ezt is túlszárnyalta, 556 centiméterre javítva eredményét. Noha a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik ugrásai érvénytelenek lettek, az addigi teljesítménye is bőven elegendő volt ahhoz, hogy bebiztosítsa aranyérmét.

Ekler ezzel újra női távolugrásban diadalmaskodott a paralimpián. A második helyezett a német Nele Moos lett, míg a bronzérmet a kolumbiai Tatiana Karen Palomeque Moreno nyerte.