Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Lázár János válasza Magyar Péternek még 18 óra előtt befutott

Lázár János válaszolt Magya Péternek, újfent a Facebookon keresztül, nyilvános formában, hogy mindenki lássa.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart a hivatalában Közlekedési infó címmel 2024. augusztus 16-án. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter 18 óráig várt választ Lázár Jánostól a találkozójuk kapcsán, ami úgy fest, nem fog összejönni, legalábbis abban a formában biztosan nem, ahogyan azt a Tisza Párt vezetője szerette volna.

Lázár János a válaszlevelében azt írja, Magyar először bejárást kért, majd egy találkozót. Végül mindkettőre igent mondott, de szerinte a Tisza Párt vezetője valami egészen mással állt elő, melyre ugyancsak megkapta a választ. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

„Magyar Péter előbb bejárást, majd találkozást kért. Mindkettőre igent mondtam. Aztán valami egészen mást kért. Tegnap már megkapta erre is a választ. Nemet mondtam. Elsőre értette is, most, másnapra már nem.” – emelte ki Lázár János a Facebook oldalán.

Elmaradhat a nagy találkozó

Lázár szerint úgy tűnik, Magyarnak szüksége volt még egy posztra, melyben egyértelművé tette, bárhová mehet a vasúton, és még segíteni is fogják ebben a munkáját. Ebből nem csinál ügyet, és nyilvános formában is beszélget vele, akár a média jelenlétében

„Úgy látszik, szükség volt egy új fb-posztra. Magyar Péter mehet bárhová a vasúton, a munkáját segítjük, titkunk nincs, a vasút állapota közös örökség és közös érdek. Velem is beszélhet, akár olyan vasúti helyszínen is, amelyikről sok minden elmondható, csak az nem, hogy szebbnek mutatja a valóságot, mint amilyen.”

Abba azonban nem fog belemenni, hogy a Fidesz vezető politikusaként segítse a Tisza Párt kampányát, akik már nagyban készülnek 2026-ra. Abban továbbra is partner, ha a vasutasoknak akar segíteni, bár meglátása szerint másról lehet szó.

„Ilyenekre tettem javaslatot, nem egy légkondicionált irodára. Úgy látom, nem az utasoknak es a vasutasoknak akar segíteni, hanem a kampányának. Az előbbiben bárkinek partnere vagyok, az utóbbiban az ellenzék vezetőjének sem. Reality igen, reality show nem. Uff.”