Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Vitézy Dávid kiakadt, hogy a hőség ellenére bezárt a Pünkösdfürdő és a Római strand

Vitézy Dávid nem érti, hogyan rendelhették el Karácsony Gergelyék ebben a hőségben a két nagy strand bezárását.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Sorra dőlnek meg a melegrekordok, és ezen a héten is nagyon forró időjárás várható. Hiába írunk már szeptember hónapot, még mindig olyan meleg van, mintha a nyár közepén lennénk, ami egyúttal aggasztó is.

Emiatt Vitézy Dávid nem érti, miért rendelték el a Pünkösdfürdő és a Római strandok bezárását Budapest III. kerületében. Ebben a helyzetben az lenne az ésszerű, ha ezek a strandok is nyitva tartanának, nagy lenne rá az igény. A börtönben ülő Kiss László sem maradhatott ki a felsorolásból, aki történetesen még mindig Óbuda polgármestere. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Ma 33 fok lesz Budapesten, és simán lehet idén is nyárias az ősz. Ehhez képest a Főváros a Pünkösdfürdő és Római strandokat mától a szezon végére hivatkozva bezárta. Miért? Nem pont azzal kéne alkalmazkodnunk a klímaváltozáshoz a városban, hogy az ilyen hűsölésre és sportolásra alkalmas helyeket már tavasszal és ősszel is elérhetővé tesszük? (Azt fel sem vetem, hogy hol van ilyenkor az óbudai polgármester, hisz tudjuk: börtönben.)

Vitézy kinyitná a strandokat

Vitézy egyértelműen azt kezdeményezi, hogy gondolják újra a strandok nyitva tartását, hiszen ebben a hőségben valóban az lenne az ésszerű, ha minden maradna ugyanúgy, min korábban, függetlenül attól, milyen hónapot írunk, mert az időjárás dönt.

„Októbertől megválasztott fővárosi közgyűlési képviselőként a fürdők és strandok nyitva tartásának újragondolását, felülvizsgálatát is kezdeményezni fogom, ahogy a korábbi főpolgármesteri programomban is szerepelt.” – írta a Facebook oldalán.

„Nem csak a strandok miatt időszerű ez, a gyógyfürdők korai zárási időpontjai is elég távol vannak más hasonló európai fürdők gyakorlatától, és nem igazán teszik lehetővé, hogy a turisták mellett munka után a budapestiek is eljussanak ezekbe az intézményekbe. Szóval, lesz teendő.”