Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Nagy forróság vár a diákokra a tanévnyitón hétfőn

Nem éppen megszokott időjárás mellett veszi kezdetét az oktatás szeptember hónapban, amire mindenkinek figyelnie kell.

...svg content...Fotó: Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (j) és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke a nagycsaládosok tanévkezdését segítő szerencsi rendezvényen 2024. augusztus 29-én. A szerencsi és környékbeli nagycsaládosoknak gyermekenként mintegy tízezer forint értékben állítottak össze és adtak át tanszercsomagokat harminc iskolás gyerek számára. MTI/Vajda János
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról beszámoltunk, igazi forróságban lesz részünk ezen a héten, hiába írunk már szeptembert. A nyár továbbra sem lassít, és olyan idő fogad bennünket, mintha csak a nyári időszak közepén járnánk, ami megmutatja, a globális felmelegedés egyre inkább érezteti a hatását.

A diákok talán hasonló körülményekkel még nem találkoztak szeptember elején, márpedig most ez a helyzet. Végig száraz idő várható, sok napsütéssel, igazi hőségre kell készülni a hétfői napon, így a folyadékpótlás továbbra is kiemelten fontos ebben a melegben.

A délutáni órákban egészen 36°C-ig emelkedhet a levegő hőmérséklete, de már a déli harangszó előtt át fogjuk lépni a 30°C-ot, ami ugyancsak beszédes. Miután a következő napok is hasonló időjárást hoznak, nemigazán várhatunk változást, számottevő lehűlést.