Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

A Balatonnál nincs vége a nyárnak, ehhez igazodik a MÁV

A meleg időjárás miatt kitolódhat a nyári szezon a Balatonnál, amire a MÁV is reagál.

...svg content...Fotó: Facebook/Lázár János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Elnézve az időjárást, maximum annyit érzékelhetünk a szezonból, hogy a gyerekek iskolába mennek és hamarabb megy le a Nap. Ezen kívül semmit, mivel továbbra is nagyon meleg van, így ez egy igen forró szeptember lehet.

Lehetséges, hogy az évek múlásával hozzá kell szoknunk ehhez, mert a globális felmelegedés miatt messze előbb köszönthet be a nyár, és az később is távozik. Már a 2024-es évben is jól megfigyelhető ez, mely átalakíthatja a nyaralási, utazási szokásokat. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A MÁV reagál a helyzetre

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz – közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.

Azt írták, hogy az utasigényekhez alkalmazkodva az utószezonban is külön menetrenddel segíti a vasúttársaság a tóhoz eljutást: szeptember 22-ig Budapestről és több dunántúli városból is sűrű közlekedéssel, átszállás nélkül lehet majd a Balatonhoz utazni.

Ismertetésük szerint a nyári főszezonban augusztus 22-ig 1,25 millió menetjeggyel történő, úgynevezett viszonylati utazást regisztrált a MÁV-Start a Balaton felé vagy onnan elindított járatain.

Ezenfelül – többi között a márciusi tarifareform következtében – díjmentesen (például 14 év alattiak, 65 év felettiek nagycsaládosok, fogyatékossággal élők), illetve vármegye- és országbérletekkel is igénybe lehet venni a balatoni járatokat.

Így a balatoni főszezoni utazások száma több százezerrel meghaladta a 1,25 milliót is. Csak a főszezont figyelembe véve a déli part továbbra is kiemelkedően népszerű, oda 878 ezer, az északira pedig 378 ezer menetjegyes utazás történt – tudatták.

Liner/MTI

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.