Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,80 Ft
Euró
394,45 Ft
Font
468,35 Ft
Bitcoin
59,563 $

Vita után át akart futni a túloldalra, de elgázolta a vonat a kamaszlányt

Barátai végignézték a halálát, sokkot kaptak a tragédia után.

...svg content...Fotó: Pixabay / Illusztráció
Baleset
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Péntek este gázolt el egy Keszthelyre tartó vonat egy 14 éves lányt Székesfehérváron a Maroshegy állomás közelében. A vonat vezetője 78 kilométeres sebességről kezdte meg a vészfékezést, közben hosszasan dudált, de már nem tudott megállni. A történtek után percek alatt a helyszínre értek a mentők, de a fiatal lányon már nem tudtak segíteni. Sajnálatos mód olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Továbbá úgy tudni, egy kamaszokból álló társaság sétált a Balatoni úton, amikor a kamaszlány összeveszett a párjával, emiatt pedig barátnőjével át akart szaladni a túloldalra. A beszámoló szerint már tilos jelzést mutatott a lámpa, a két lány mégis elindult: egyikük átért, a másik lány viszont elesett az átkelőben, ekkor ütötte el a vonat. Barátai látták a gázolást, sokkot kaptak a baleset után – derül ki a Tények beszámolójából. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

„Láttam jónéhány ilyen 16 év körüli fiatal lányt és fiút összeölelkezve sírva, meg később csatlakoztak hozzájuk még fiatalok, gondolom az ismerőseik” – nyilatkozta egy szemtanú. A cikkben hozzáteszik: idén ez már az 55. baleset volt vasúti átjáróban, amiben tizennégyen haltak meg. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Mindemellett azt is megírtuk, hogy egész Európában nő a vasúti balesetek száma 2020 óta, ám Magyarország idei adatai drámai mértékű emelkedést mutatnak.

A MÁV korábbi adatai szerint 2024-ben eddig (augusztus végi adatok) 47 baleset volt vasúti átjárókban, ami csaknem másfélszer annyi, mint 2023-ban. Ebben az évben a balesetek kimenetele is súlyosabb volt, tíz ember vesztette életét, míg tavaly ilyenkor egy. Emelkedett azoknak a gázolásoknak a száma is, melyek nem átjárókban, hanem tiltott helyen tartózkodás miatt történtek. Idén 32 ilyen esetben húsz ember hunyt el. A további részletekre ebben a cikkben tértünk ki.

Folyamatosan nő az árhullám Budapesten, az M2-es metró menetrendje is változik

A BKK újabb forgalomkorlátozásokat vezet be a folyamatosan emelkedő dunai vízszint miatt.

Fotókon a visegrádi árvízhelyzet, beszédes felvételek a helyszínről

Visegrádon is nagy a készültség a Duna közelsége miatt, rengeteg homokzsákot pakoltak ki az elmúlt napokban, és lassan már csak figyelni kell, mit művel a folyó.

Komoly veszélynek teszi ki a szervezetét, aki műanyag edényben mikrózza az ételt

A szakemberek szerint ez abban az esetben is igaz, ha a jelölése szerint mikrohullámú sütőben is használható műanyag edényt használunk.